5 toepassingen van aluminiumfolie waar je zelf waarschijnlijk nooit op zou zijn gekomen... - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 toepassingen van aluminiumfolie waar…
Zijn moeder vertelt hem dat hij zijn ziekte heeft verslagen: de vreugde van het kind bezorgt je een brok in de keel... Hij kan de drang om zijn vader te omhelzen niet weerstaan... zijn zoon is de ster van de show! :-)

5 toepassingen van aluminiumfolie waar je zelf waarschijnlijk nooit op zou zijn gekomen...

31.417
Advertisement

Folie is een zeer nuttig hulpmiddel in de keuken voor het warm en/of vers houden van voedsel... Maar aluminiumfolie kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij het strijken, het scherpen van een schaar, het reinigen van hardnekkige vlekken op vaatwerk, het knapperig houden van restjes pizza... en nieuw leven blazen in je oude fotolijst!

Ontdek de veelzijdigheid van een eenvoudig hulpmiddel als aluminiumfolie!

Pizza bewaren

Als je vol zit en nog wat restjes pizza over hebt, maar het zonde vindt om deze restjes weg te gooien, kun je de stukjes in folie wikkelen en in de koelkast bewaren. Als je de volgende dag trek hebt in de pizza, kun je de restjes uit de folie halen en opwarmen in een oven op 200°C voor 10-15 minuten. Je pizza is weer heerlijk knapperig! 

De vaten wassen

Hardnekkig vuil op je vaatwerk? Maak een prop van de aluminiumfolie. De folieprop is net zo effectief als een schuurspons en het resultaat is perfect!

Advertisement

Een fotolijstje opleuken

Heb je een oud fotolijstje die je graag wilt opleuken? Haal dan foliepapier, metallic verf en lijm in huis. Breng de lijm aan op de randen van het fotolijstje. Kantel het fotolijstje vervolgens met de lijmkant op aluminiumfolie. Goed aandrukken. Wacht tot het geheel is opgedroogd en snijd vervolgens de binnenkant uit. Kleur de folierand met metallic verf en klaar! Een prachtig lijstje om een mooie herinnering in te bewaren.   

Scharen scherpen

Is je schaar bot? Knip een aantal keer in een stuk aluminiumfolie en je schaar is weer als nieuw!

Strijken

We zijn het er denk allemaal wel over eens dat strijken een onaangename huishoudelijke taak kan zijn. Als je aluminiumfolie plaatst tussen de strijkplank en de strijkhoes, zul je merken dat het strijken sneller en makkelijker verloopt. De aluminiumfolie geleidt de warmte, waardoor kreukels sneller verdwijnen uit je kleding.

Tags: TrucjesNuttig

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt