Een zwerfhond volgt een marathonloper voor meer dan 100 km: als ze de finish bereiken, zijn ze onafscheidelijk geworden! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een zwerfhond volgt een marathonloper…
Deze koekjes met slechts 2 ingrediënten zijn klaar binnen een mum van tijd: binnen 15 minuten staan ze op tafel! Na de bevalling wordt ze gescheiden van haar jong: hun weerzien is emotioneel!

Een zwerfhond volgt een marathonloper voor meer dan 100 km: als ze de finish bereiken, zijn ze onafscheidelijk geworden!

18.862
Advertisement

Als professionele marathonloper kom je onderweg nog weleens bijzondere dingen tegen. Maar wat Dion Leonard, een Schotse ultraloper, tijdens zijn deelname aan de loodzware Gobi March China overkwam, is merkwaardig te noemen. In 7 dagen leggen de deelnemers van deze wedstrijd een afstand van 250 km af. Tijdens de tweede etappe wordt Dion vergezeld door een bijzonder loopmaatje, namelijk een zwerfhond die besloot om de man te vergezellen en te volgen tot aan de finish!

Van de 102 deelnemers waar hij uit kon kiezen, besloot de hond om Dion te volgen en hij week niet meer van de zijde van de man.

Advertisement

Er ontstond een speciale band tussen de twee, en ook tijdens de pauzes brachten ze tijd met elkaar door.

Nadat ze de finish hadden bereikt, heeft Dion de hond achtergelaten in handen van een asiel en is momenteel bezig met een crowdfundingcampagne om de hond naar Schotland over te laten vliegen.

Advertisement

Het hondje kreeg de naam Gobi (hoe toepasselijk!) De marathonloper zamelde ondertussen bijna 8.000 euro in en hoopt Gobi rond Kerstmis terug te zien. Het overige geld wordt gedoneerd aan een hondenasiel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt