Moeder merkt iets vreemds op bij bed van zoon: “het is huiveringwekkend”

Janine image
door Janine

16 Januari 2024

Moeder merkt iets vreemds op bij bed van zoon: “het is huiveringwekkend”
Advertisement

Kinderen zijn vaak rommelig, hoe vaak ze hun kamer ook opruimen, er lijkt altijd wel iets niet op zijn plaats te zijn. Maar er kan ook iets ergers gebeuren: het vinden van ongeïdentificeerde voorwerpen en niet kunnen begrijpen wat ze zijn.

De angstaanjagende ontdekking

De angstaanjagende ontdekking

FAMILY LOWDOWN TIPS & IDEAS

Deze moeder deelde op Facebook, niet begrijpend wat het was, enkele foto's van een substantie, vergelijkbaar met granen, die ze in grote hoeveelheden aan het voeteneind van het bed van haar zevenjarige zoon had gevonden. Alle leden van de Facebook-groep begonnen commentaar te geven op het bericht: sommigen waren bang en geschokt, anderen probeerden erachter te komen wat het was.

De meeste mensen waren geneigd te denken dat het te wijten was aan muizen, die mogelijk aan de binnenkant van sommige knuffels en speelgoed hadden geknaagd en deze vervolgens naar het voeteneinde van het bed hadden gebracht. Een vrouw beweerde een soortgelijke situatie te hebben meegemaakt en wist dankzij het gebruik van enkele camera's de ongewenste huisgenoot op te sporen.

De meest verontrustende reactie kwam echter van een gebruiker die beweerde dat het eitjes van de zwarte weduwe waren, een van de meest giftige spinnen.

Advertisement

Wat is de waarheid?

Wat is de waarheid?

Pexels

Deze bewering bracht de Facebook-groep in paniek, maar gelukkig kon de moeder na uitgebreid onderzoek achterhalen wat het was. Aan het voeteneinde van het bed vond ze de resten van de verwarmbare teddybeer van haar dochter, zo'n model gevuld met zaadjes die in de magnetron kunnen worden gedaan en vervolgens kunnen worden gebruikt om warm te blijven als hij eenmaal in bed ligt.

Gelukkig is alles goed afgelopen, er waren geen ongewenste gasten in de slaapkamer van het kind. Na een grondige schoonmaakbeurt van de kamer was alles weer zoalshet was.

Hoe gevaarlijk is een zwarte weduwe?

Hoe gevaarlijk is een zwarte weduwe?

Konrad Summers/Wikimedia Commons-CC-BY-SA-2.0

Het verhaal zou beslist anders zijn geëindigd als het eitjes van de zwarte weduwe waren geweest. De zwarte weduwe is een wijdverspreide spin over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste spinnen ter wereld. De beet zelf is niet erg pijnlijk, maar kort daarna verschijnen de eerste symptomen zoals jeuk, erytheem en gevoelloosheid. Zodra het gif door het hele lichaam is gecirculeerd, zullen misselijkheid, braken, duizeligheid, buikpijn en zweten optreden. Als de beet niet met een tegengif wordt behandeld, kan deze fataal zijn.

Het vrouwtje legt honderden eitjes die ze beschermt door rondom een ​​bakje te maken met haar eigen web, en blijft in de buurt tot ze uitkomen, wat ongeveer twintig dagen later gebeurt. Meestal zal echter minder dan een kwart van de jongen volwassen worden, aangezien kannibalisme bij deze soort heel gebruikelijk is. Ze bereiken het volwassen stadium in ongeveer 6-9 maanden en vrouwtjes kunnen maximaal vijf jaar oud worden.

De zwarte weduwe is een nachtspin; hij brengt de uren met daglicht door in zijn hol dat meestal in droge grond wordt gegraven. De oorsprong van de naam is interessant, zwarte weduwe verwijst in feite naar het feit dat het vrouwtje na de paring het mannetje in het web wikkelt en hem vervolgens opeet. De afmetingen zijn heel verschillend, het vrouwtje bereikt 8-40 millimeter, het mannetje slechts 3-4.

Advertisement