De echtgenoot gooit het lot weg, niet wetende dat dit het winnende lot is met een prijs van zes nullen

Janine image
door Janine

10 Februari 2024

De echtgenoot gooit het lot weg, niet wetende dat dit het winnende lot is met een prijs van zes nullen
Advertisement

Stel je voor dat je eindelijk de jackpot hebt gewonnen en een bedrag van ruim 1 miljoen hebt gewonnen, maar dat je door een simpele vergissing de prijs niet kunt innen? Je zou uren of dagen in vol spijt doorbrengen, toch? Dit is wat er gebeurde met een stel dat op vakantie was in Cornwall.

Wat zijn de kansen om de loterij te winnen?

Wat zijn de kansen om de loterij te winnen?

Pexels

De kansen om de loterij te winnen variëren afhankelijk van hoe het spel dat je wilt spelen is gestructureerd.

In Lotto America vereist het format bijvoorbeeld dat je 5 getallen uit 56 kiest, plus nog een speciaal getal van 0 tot 10. Bovendien hoef je niet alle getallen te raden om een ​​prijs te winnen; je kunt bijvoorbeeld tenminste $1 miljoen winnen door 5 getallen te raden, zelfs zonder het speciale jackpotgetal.

Over het algemeen hebben spellen met een hoger prijzengeld verhoudingsgewijs lagere winkansen. In de "Pick 3"-spellen is de kans om te winnen bijvoorbeeld 1 op 1.000, met een maximale prijs van $500, terwijl Powerball begint met een jackpot van $20 miljoen en zelfs miljardenprijzen kan bereiken, maar de kans om te winnen is slechts 1 op 292.201.338.

Dit laat zien dat hoewel loterijspellen grote jackpots kunnen winnen, de werkelijke winstkansen zeer laag zijn, veel lager dan bij zeldzame gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een blikseminslag.

Advertisement

Een miljoenenwinst in gevaar door verdwenen ticket

Een miljoenenwinst in gevaar door verdwenen ticket

Generated with AI

Richard en Dione kochten tijdens hun vakantie in Cornwall een lot dat geldig was voor de trekkingen van woensdag en zaterdag.

Na de eerste trekking zonder enig resultaat stopte Richard het lot in de stapel papier om weg te gooien, waarbij hij de volgende trekking vergat die een paar dagen later zou plaatsvinden.

Gelukkig pakte Dione, die op het laatste moment een ingeving kreeg, het lot terug, en ontdekte dat het perfect overeenkwam met de getrokken nummers tijdens de tweede trekking. Dit garandeerde hen daarom de winst van de jackpot van £1,9 miljoen.

Ondanks hun blijdschap moest het stel 12 uur wachten op de bevestiging van hun winst omdat het kantoor van Camelot gesloten was.

Dione bracht de nacht door met strijken om haar gedachten te verzetten en nadat ze de officiële bevestiging van de winst hadden ontvangen, konden ze beiden niet geloven wat er gebeurd was.

Wat gaat het gezin doen met de miljoenenwinst?

Met het gewonnen geld wil het stel de wereld rondreizen, liefdadigheidswerk doen en enkele persoonlijke dromen verwezenlijken.

Dione wil geld inzamelen voor een ziekenhuisafdeling in Bristol. Ze willen ook een oldtimer kopen en land om een huis op te bouwen. Hun dochter daarentegen wil een Fiat 500 en een paard. Richard, ten slotte, wil zijn gitaarcollectie uitbreiden. 

Het verhaal van Richard en Dione is een buitengewoon voorbeeld van hoe geluk en het lot elkaar gemakkelijk kunnen kruisen. Ondanks het risico om een miljoenenprijs te verliezen door een vergissing, veranderden hun doorzettingsvermogen en een beetje geluk een potentieel rampzalige situatie in een levensveranderende overwinning.

Advertisement