Haar man laat plotseling een tatoeage zetten: “hij had het er nooit over gehad, toen ontdekte ik de echte reden”

Janine image
door Janine

01 Maart 2024

Haar man laat plotseling een tatoeage zetten: “hij had het er nooit over gehad, toen ontdekte ik de echte reden”
Advertisement

Vertrouwen in je partner is het belangrijkste als je verder wilt komen in een relatie. Je kunt niet zonder, maar zoals elk aspect van een relatie moet je het cultiveren en mag je de ander nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Vertrouwen betekent weten dat de ander ons niet zal verraden, dat hij of zij nooit en te nimmer tegen ons zal liegen en dat hij of zij er alles aan zal doen om de gevoelens jegens ons te laten groeien en bloeien. We weten dat dit niet altijd gebeurt. Er zijn situaties die alles omver werpen en bitterheid diep in de ziel achterlaten.

In deze omstandigheid bevond de vrouw zichzelf waarover we je nu gaan vertellen. Een vrouw die na 19 jaar huwelijk te maken kreeg met een plotselinge verandering van haar man. We zullen het beter uitleggen.

Advertisement

Een "vreemde" beslissing

Een "vreemde" beslissing

Mez Love/Flickr - Not the actual photo

Het verhaal werd op Reddit verteld in een uitbarsting van de vrouw in kwestie, die sprak over een ongewoon gebaar van haar man dat iets heel belangrijks verborg. 

“Mijn man liet uit het niets een tatoeage zetten - bekende deze vrouw - ik heb er niets op tegen, maar hij had het er nooit over gehad en toen ik hem vroeg waarom, vertelde hij me dat de nieuwe partner van zijn zus er meerdere had en dat hij er daarom ook een wilde. Hij had een lelie op zijn borst getatoeëerd, ik vond het niet mooi - ging ze verder - maar ik maakte geen bezwaar omdat hij met zijn lichaam kon doen wat hij wilde”. 

Toch klopte er iets niet in deze versie die de man had verteld en pas enige tijd later kwam de waarheid aan het licht. Onder andere door de toevoeging van een klimoptak naast de lelie. Waarom had hij dit gedaan?

Advertisement

De onthutsende ontdekking...

De onthutsende ontdekking...

Angelica Reyn/Pexels - Not the actual photo

Tijdens een avond georganiseerd door het bedrijf van haar man werd alles duidelijk voor de vrouw. Het was lang geleden dat ik hem had vergezeld naar avondjes uit van zijn werk, hij zei dat ik niet moest gaan, maar voor die avond had ik hem weten te overtuigen en vergezelde ik hem - schreef de schrijfster van het bericht - Daar ontmoette ik een zeer goede collega van hem. Ze werkten elke dag nauw samen. Haar naam was Lily”.

Lily is niet alleen de naam van een persoon, maar ook van een bloem: de lelie. De vrouw had een dochtertje, Ivy, wederom niet alleen een voornaam, maar het zelfstandig naamwoord voor klimop. Precies wat de man in de loop van een paar jaar op zijn borst had getatoeëerd. De echte reden voor die plotselinge tatoeage was duidelijk geworden: de man had een parallelle relatie en niet alleen dat, hij had ook nog een dochter buiten zijn huwelijk.

“Hij deed zijn best om me te laten geloven dat het toeval was - bekende de vrouw - maar uiteindelijk vertelde hij me dat het bedrog al twee jaar aan de gang was en dat de klimop die aan de lelie was toegevoegd, verband hield met de geboorte van Ivy. Hij smeekte me om niet te scheiden, maar ik kan het hem niet vergeven”.

Het einde van een relatie

Een harde klap voor deze vrouw die nooit had verwacht na zoveel jaren huwelijk afscheid te moeten nemen van haar liefde en op zo'n schokkende manier. Het stel had ook een dochter die bijna meerderjarig was, voor wie het zeker niet gemakkelijk zou zijn geweest om de situatie te accepteren. 

Internetgebruikers toonden grote solidariteit en genegenheid voor een verwoeste vrouw en haar dochter, en deelden vergelijkbare situaties en beslissingen die ze voor hun eigen welzijn hadden genomen. Op deze manier achter een verraad komen en de zekerheid hebben dat je zo lang voor de gek bent gehouden is vreselijk. Als het gevoel over is, moet je de moed hebben om het los te laten, om duidelijk met je partner te praten en om de relatie rustig te beëindigen.

Vreemdgaan is nooit een goede oplossing, en het openlijk doen, proberen iets te verbergen dat niet verborgen kan worden, is erg triest en onjuist. Wat vind jij?

Advertisement