Een moeder toont het speciale cadeau dat haar zoon op een verjaardag kreeg maar dit roept gemengde reacties op

Janine image
door Janine

25 Februari 2024

Een moeder toont het speciale cadeau dat haar zoon op een verjaardag kreeg maar dit roept gemengde reacties op
Advertisement

Het organiseren van een verjaardagsfeestje voor kinderen kan behoorlijk ingewikkeld zijn, vooral als je rekening houdt met de verschillende dieetwensen en intoleranties van de verschillende kleine gasten. Als het je echter lukt om het iedereen naar de zin te maken, maak je zeker een goede indruk op de verschillende ouders.

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Facebook/British Memes

Tijdens een verjaardagsfeestje bereidde een ouder een veganistisch lunchpakket voor het kind van een andere moeder voor, die haar vreugde uitsprak over het attente gebaar. De “veganistische box” die voor het kind was gemaakt, bevatte veganistische varianten van traditioneel eten, waaronder broodjes met “kip”, mini-eitjes, zoete aardappel falafel, veganistische worstjes en zelfs een veganistische KitKat.

Deze daad van inclusiviteit werd online gedeeld en leverde gemengde reacties op. Velen juichten het initiatief van de organisator toe om rekening te houden met de specifieke dieetwensen van het kind, terwijl anderen de keuze van de ouders om hun kind een veganistisch dieet te laten volgen scherp bekritiseerden en provocerend suggereerden dat het kind vlees aangeboden zou moeten krijgen wat hij nodig zou hebben voor zijn groei.

Advertisement

Complimenten... maar ook verbijstering

Onder de reacties op de post vallen gebruikers op die de moeder van de jarige feliciteren, en wie zich zo attent heeft getoond jegens de gast die samen met zijn familie een veganistisch dieet volgt.

Er zijn mensen die zeggen dat ze persoonlijk deze voorzorgsmaatregelen hebben tegenover veganistische vrienden: "Dit maakt me erg blij! Ik heb veganistische vrienden en als ik ze thuis uitnodig, probeer ik het eten zo veganistisch mogelijk te houden! Ze zijn er dol op!", en degenen die bekennen dat ze dezelfde behandeling op prijs zouden hebben gesteld, en schrijven: "Zo aardig en attent! Toen ik jong was ging ik niet naar feestjes (vanwege allergieën) of moest ik mijn eigen eten meenemen. Gelukkig veranderen de tijden en dit kind voelt zich niet anders vanwege zijn voedingsbehoeften."

Maar er zijn ook mensen die de kans niet laten liggen om een ​​discussie te openen over de keuze om geen vlees en andere dierlijke eiwitten te eten: een gebruiker schrijft: "Ik vraag me af waarom kinderen ervoor kiezen veganist te zijn! Wij zijn vleeseters! En ik oordeel niet. Maar waarom zijn er zulke jonge veganistische kinderen?". Weer anderen hebben twijfels over de kwaliteit van het voedsel in de verpakking en schrijven: "Wat is veganistische kip precies? Het is kip of het is het niet, waarom zou het door moeten gaan voor vlees? Het lijkt mij niet normaal”. Weer anderen vonden: "Veganistische kinderen zullen niet groot en sterk opgroeien”.

Veganistische kip en alternatieven voor vlees

Veganistische kip en alternatieven voor vlees

Freepik

Tegenwoordig worden er veel voedingsmiddelen voorgesteld als alternatief voor vlees, waarbij de eiwitinname op peil blijft. De trend in de wereld van veganistische voeding neemt toe, zo blijkt uit meerdere onderzoeken, maar dit wordt ook bevestigd door het jaarlijks groeiende aantal inschrijvingen voor Veganuary, een evenement van de gelijknamige vereniging die een veganistische eetstijl gedurende de hele maand januari promoot, met de weddenschap dat een aantal gebruikers hiermee vervolgens zal doorgaan.

De reden waarom steeds meer mensen overstappen op een veganistische of dierproefvrije levensstijl en voedsel wordt ondersteund door een reeks factoren, waaronder het groeiende bewustzijn van de voordelen voor de gezondheid en het milieu van een dieet op basis van groenten: maar het is ook de grotere beschikbaarheid van veganistische producten onder het gewone voedsel in een supermarkt en de invloed van sociale media die steeds meer mensen ertoe aanzetten om de nieuwe eetstijl op de lange termijn te omarmen, of het te proberen.

Advertisement