Piloot verlaat cockpit om vrouw aan boord te helpen bevallen

Janine image
door Janine

06 Maart 2024

Piloot verlaat cockpit om vrouw aan boord te helpen bevallen
Advertisement

Als je het vliegtuig neemt, heb je weinig te vrezen: ondanks de angsten van velen hebben we het over het veiligste vervoermiddel ter wereld. Er kan echter altijd iets onverwachts gebeuren en dat is het laatste wat je wilt als je op grote hoogte vliegt.

Een vrouw weet er alles van, omdat ze zich in een beslist ongemakkelijke situatie bevond: haar baby besloot dat het tijd was om tijdens een vlucht ter wereld te komen!

Advertisement

Het verhaal van de heldhaftige interventie van Jakarin Sararnrakskul

Het verhaal van de heldhaftige interventie van Jakarin Sararnrakskul

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

Terwijl piloot Jakarin Sararnrakskul boven de Zuid-Chinese Zee vloog op de route Taiwan-Bangkok, werd hij gewaarschuwd voor een noodsituatie die zijn aandacht vereiste. Een vrouw was op het toilet van het vliegtuig en haar vliezen waren gebroken: ze stond op het punt om te bevallen.

Er was niet genoeg tijd voor een noodlanding en dus nam Jakarin een besluit: de cockpit verlaten om haar te helpen. De besturing van het voertuig werd daarom in handen van de co-piloot overgelaten en de onverschrokken piloot ging assistentie verlenen. "Ik heb in mijn 18-jarige carrière nog nooit een soortgelijke gebeurtenis meegemaakt", bekende Jakarin later en daarom is het onwaarschijnlijk dat hij op dat moment wist wat hij moest doen.

De hele bemanning hielp de piloot om hem zo snel mogelijk naar de moeder in moeilijkheden te brengen, uiteindelijk stonden er - toen het vliegtuig landde - paramedici uit Bangkok te wachten om in te grijpen. Ze waren echter niet op tijd om in actie te komen.

Advertisement

Welkom Sky!

Welkom Sky!

Holiak/Freepik - Not the actual photo

De baby, een jongetje, was al geboren terwijl hij zich in de wolken bevond! Zowel moeder als kind verkeerden in een uitstekende conditie en Jakarin zei dat hij er trots op was dat hij in zo’n bijzondere omstandigheid had geholpen. We weten dat de man een zoon heeft, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij enige medische kennis bezat die aan deze prestatie zou kunnen hebben bijgedragen. 

Wat wel zeker is, is hoe cruciaal zijn tussenkomst was om de vrouw op zo'n delicaat moment te helpen. De hele bemanning gaf de baby de bijnaam “Sky”, juist omdat hij ter wereld kwam terwijl hij in de lucht was: "Als hij groot is, kan hij zeggen dat hij ter wereld is gekomen terwijl hij “in de lucht” was”, grapte Sararnrakskul.

Gelukkig verliep alles goed en waren er geen complicaties tijdens wat een natuurlijke bevalling uit het “boekje” lijkt te zijn geweest, maar dan zonder arts erbij. Een ongetwijfeld enerverend verhaal dat voor tientallen mensen onuitwisbare herinneringen heeft achtergelaten! Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement