Influencer wil gratis eten in een sushirestaurant: de reactie van de restauranthouder maakt de vrouw woedend

Janine image
door Janine

07 Maart 2024

Influencer wil gratis eten in een sushirestaurant: de reactie van de restauranthouder maakt de vrouw woedend
Advertisement

Tegenwoordig zijn influencers, youtubers enzovoort echte beroepen geworden: we hebben het over die banen die gebaseerd zijn op de interactie tussen een persoon die digitale inhoud op een of meer platforms (zoals sociale media) brengt en er zo in slaagt zijn of haar volgers te vermaken en soms tegelijkertijd bepaalde producten en diensten te promoten. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige bedrijven deze mensen betalen om bijvoorbeeld hun merk te laten zien. Sommige bedrijven kunnen zelfs besluiten om hun producten aan deze mensen te geven om er gratis reclame voor terug te krijgen. Een restauranthouder werd echter moe van het ontvangen van bepaalde soorten voorstellen en gaf al zijn gedachten de vrije loop in een verhitte discussie.

Advertisement

De botsing tussen de influencer en de restauranthouder

De botsing tussen de influencer en de restauranthouder

Nadin Sh/Instagram

Een influencer vroeg onlangs de eigenaar van het beroemde Lucky Ramen & Sushi restaurant in Manchester, Verenigd Koninkrijk, om een ​​gratis lunch te ontvangen in ruil voor een post die de vrouw op sociale media zou publiceren om hem zichtbaarheid te geven: "Hey, sorry dat ik het zo kort van tevoren laat weten, maar morgen ben ik met mijn vriend in Manchester en ik was op zoek naar een plek om te eten, wil je een samenwerking met mij aangaan?", vroeg de vrouw via een bericht.

De restauranthouder, die duidelijk genoeg had van soortgelijke verzoeken, plaatste de sms op zijn Instagram-pagina en schreef vervolgens het volgende bericht: “Oh, wat een verrassing! Weer een privébericht van “een superster” die vraagt om gratis eten in ruil voor een post. Want dat weten we toch? Zichtbaarheid betaalt de rekeningen! We waarderen je interesse in ons eten, maar we waarderen betalende klanten nog meer!"

Vervolgens schreef de influencer, nadat ze het bericht op het Instagram-account van de man had gezien, privé boos naar hem terug.

Advertisement

De ruzie "laait op"

@ lucky_ramenandsushi/Instagram

"Ik denk persoonlijk dat je dwaas bent. Hoe durf je ons publiekelijk zo te behandelen? Dus jij vindt dat mensen zoals wij geen gratis eten verdienen? Voor het geval je het nog niet begrepen hebt, wij doen ons best om jullie te helpen door gratis reclame te maken! In ruil daarvoor vragen we alleen maar om een gratis maaltijd om ons te compenseren voor ons werk en onze tijd”, antwoordde de influencer boos. En dat is nog niet alles.

De vrouw verklaarde in hetzelfde bericht dat ze, gezien de arrogantie van de restauranthouder, niet langer zou toestemmen om hem te helpen en benadrukte het feit dat zij en haar vriend kunnen gaan en staan waar ze willen en kunnen eten wat ze willen zonder ooit te hoeven betalen. De restauranthouder reageerde op zijn beurt door de tekst die hij had ontvangen opnieuw te posten.

“Ok, prima, jullie hebben ons ontdekt: het spijt ons dat we jullie plannen hebben onthuld terwijl wij proberen de kost te verdienen en wat al niet meer. Nu zijn we klaar om jullie te verwelkomen door een rode loper voor jullie uit te rollen, jullie mogen zelfs de schoenen van onze koks als gadgets hebben en de eremedaille van mijn vader die in de oorlog in Japan heeft gevochten. Laat het ons weten als je langskomt om al je welverdiende cadeaus op te halen, we verontschuldigen ons nogmaals voor het ongemak dat we je mogelijk hebben bezorgd."

Sommige gebruikers vroegen naar de naam van de influencer, maar die wilde de man liever niet noemen. "Als je wilt, kun je jezelf laten zien door commentaar te geven op de post," zei hij. Wat vind je van deze merkwaardige gebeurtenis?

Advertisement