Werkloos stel organiseert inzamelingsactie voor bruiloft: “Sorry, maar jullie hoeven niet te trouwen”

Janine image
door Janine

09 Maart 2024

Werkloos stel organiseert inzamelingsactie voor bruiloft: “Sorry, maar jullie hoeven niet te trouwen”
Advertisement

De bruiloft is bij uitstek een prachtig feest in zijn betekenis, maar niet alleen: weelderige banketten, adembenemende locaties, gastronomische gerechten en nog veel meer. Je trouwt immers maar één keer, toch? In theorie wel en daarom is het juist om zo’n unieke gebeurtenis op de best mogelijke manier te vieren.

Maar wat moet je doen als je vurig verlangt naar een bruiloft met veel pracht en praal, maar deze niet kunt betalen? Een jong stel lijkt een oplossing te hebben gevonden: ze organiseerden een inzamelingsactie om het benodigde geld in te zamelen. Velen haalden echter hun neus op voor de talrijke (en kostbare) verzoeken van het stel…

Advertisement

Een grote bruiloft, maar wel ten koste van de anderen

Een grote bruiloft, maar wel ten koste van de anderen

Álvaro CvG/Unsplash

Het bijzondere verhaal werd verteld door een gebruiker van het Reddit-forum die verontwaardigd de post van het stel wilde melden. “Een stel kennissen van mij, 30 jaar oud, willen in mei trouwen en willen ongeveer 150 mensen uitnodigen voor hun bruiloft, maar zonder een dollar van hun eigen geld uit te geven”, begon deze persoon zijn verhaal.

Ook geeft hij aan dat ze een inzamelingsactie zijn gestart om hun project volledig te kunnen financieren: catering, kosten voor vliegtickets, accommodatie, een fonds voor een auto en zelfs één voor de huur van een huis behoren tot de lange wensenlijst. En dit alles terwijl ze tegen het instituut huwelijk zijn, maar wel van bruiloften houden! Hoe dan ook, in totaal vroegen ze toen ongeveer $18.000. Maar toen veranderde alles.

"Uiteindelijk hebben ze de bruiloft uitgesteld: ze werd zwanger en ze waren er allebei heel enthousiast over. Dus bedachten ze om hun inzamelingsactie te veranderen, ten gunste van het moederschap. Het verzoek om een ​​auto en geld voor een appartement blijft echter staan”, onthulde de gebruiker. Vervolgens schreef hij precies op wat hij van hun levensstijl vond.

Advertisement

De opmerkingen van verbijsterde internetgebruikers

De opmerkingen van verbijsterde internetgebruikers

Scary-Passenger6832/Reddit

“Trouwen is niet verplicht, het is niet noodzakelijk. Dit stel omschrijft zichzelf als ‘antikapitalistisch’, maar ze onthouden zich niet van de dure dagelijkse gewoonten, ze hebben er geen probleem mee om luxe consumptiegoederen te vragen en zeker niet om basisbehoeften. De waarheid is dat ik er helemaal geen zin in heb om geld te doneren aan degenen die gewoon kunnen (en zouden moeten) werken zoals de rest van ons dat doet", aldus de auteur van het bericht.

Het commentaar van internetgebruikers liet niet lang op zich wachten: “Eerst vroegen ze te veel, maar nu zijn ze echt gek geworden: ik las dat ze niet om geld vroegen voor zomaar een huurhuis, maar om in de stad Seattle te wonen!", riep iemand uit. "Lezen over mensen die tegen het huwelijk zijn en een inzamelingsactie organiseren om te trouwen is de druppel!", schreef een ander, "Als ze niet eens het geld hebben om de catering te betalen, hoe zijn ze dan van plan een kind te onderhouden?", vroeg een ander zich af.

We hebben dus te maken met een volwassen stel en ook met een bepaalde opleiding (de auteur schrijft dat één van de twee een masterdiploma heeft), toch lijkt hun levensfilosofie volkomen te botsen met de huidige maatschappij van vandaag. Is je vrij voelen, vrij van beperkingen, zoals geld bijvoorbeeld, werkelijk zo’n zinloos verzoek? Het is tegenwoordig onwaarschijnlijk dat je goederen kunt verkrijgen zonder er iets voor terug te geven. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement