Moeder zegt nee tegen drie verjaardagsfeestjes voor haar dochters: "$4.000 is te veel"

Janine image
door Janine

19 Maart 2024

Moeder zegt nee tegen drie verjaardagsfeestjes voor haar dochters: "$4.000 is te veel"
Advertisement

Het organiseren van een verjaardagsfeestje voor tieners is vaak een grote uitdaging voor elke ouder, vooral als het gaat om het balanceren van de uitbundige wensen van een jongere met een beperkt budget. Het wordt nog moeilijker als je een drieling hebt die op dezelfde dag 16 wordt.

Advertisement

Hoe ontvouwde het verhaal zich?

Hoe ontvouwde het verhaal zich?

@Perfect_Phone9777 / Reddit

Een alleenstaande moeder van een drie tieners deelde op Reddit, op het forum “AITA” (Am I The Asshole), haar situatie met betrekking tot de 16e verjaardag van haar drie dochters.

De meisjes wilden zeer uitbundige feesten, met een geschat budget van ongeveer $1.200 tot $1.400 voor elk feest, inclusief locatie, DJ en decoraties.

Het budget van de moeder, die gewend is om elk van hen $150 te geven om uit eten te gaan, staat haar echter niet toe de kosten van meer dan $4.000 te betalen om drie afzonderlijke feesten te geven.

Ze stelt daarom één gezamenlijk feest voor of drie bescheidener feesten, maar haar dochters gaan daar niet mee akkoord en suggereren zelfs dat ze een extra baan moet zoeken om hun wensen te financieren.

De discussie op Reddit leverde meer dan 2.000 reacties en meer dan 1.000 commentaren op, waarbij veel gebruikers de houding van de dochters bekritiseerden en suggereerden dat ze financieel zouden moeten bijdragen als ze uitbundigere feesten willen.

De moeder, standvastig in haar beslissing, stelde uiteindelijk een maximumbudget van $1.200 vast en vertelde haar dochters om een gezamenlijk evenement te organiseren en binnen die limiet te blijven.

Advertisement

Hoe organiseer je een verjaardagsfeestje voor je kinderen?

Hoe organiseer je een verjaardagsfeestje voor je kinderen?

Pexels

Om een onvergetelijk feest te organiseren voor je tienerkinderen is het essentieel om de jarige direct te betrekken bij de beslissingen, zodat hij of zij zijn of haar wensen en voorkeuren kenbaar kan maken met betrekking tot de activiteiten, de locatie en het thema van het feest. 

Muziek speelt ook een heel belangrijke rol om de energie van het feest hoog te houden en alle gasten erbij te betrekken. Maak een playlist met de nummers die het meest geliefd zijn bij tieners of huur, als het budget het toelaat, een DJ in. De juiste liedjes kunnen het verschil maken om van een eenvoudige bijeenkomst tussen vrienden een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Wat de drankjes betreft, is het de bedoeling om creatief maar tegelijkertijd verantwoord te zijn, door te kiezen voor aantrekkelijk gepresenteerde alcoholvrije cocktails en door een verscheidenheid aan sappen en frisdranken aan te bieden, om aan alle smaken te voldoen.

Tot slot is het moment van de taart het hoogtepunt van het feest, een gelegenheid om zowel de jarige als de gasten te verrassen en te vermaken, misschien met kaarsjes die moeilijk te doven zijn of wat vuurwerk dat een vleugje magie en spektakel kan toevoegen aan deze belangrijke viering.

Het verhaal dat op Reddit werd gedeeld, benadrukte hoe belangrijk het is om de verwachtingen van je tienerkinderen in goede banen te leiden en samen oplossingen te vinden die zowel aan de wensen van de feestvierders als aan de huidige financiële mogelijkheden van het gezin kunnen voldoen.

Advertisement