9 "onmogelijke" huizen waar je wel verliefd op mòet worden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 "onmogelijke" huizen waar je wel verliefd…
22 mensen die hun auto op een originele manier gepersonaliseerd hebben 25 gevallen waarin er wel erg veel tegenslag was

9 "onmogelijke" huizen waar je wel verliefd op mòet worden

Door Janine
6.961
Advertisement

Als het idee om in een appartement te wonen dat hetzelfde is als duizend anderen je niet enthousiast maakt, hebben we hieronder een verzameling van 9 huizen die je laten wegdromen. Elk van hen heeft iets bijzonders dat het uniek maakt en in verschillende designbladen over de hele wereld heeft gestaan. Kennelijk is niets onmogelijk voor een architect, als je maar fantasie hebt... en veel geld om te investeren!

Geniet van deze reis tussen de meest originele en tot de verbeelding sprekende huizen.

1. Het huis dat verkregen is uit een oude watertoren

foto: Imgur

Het enorme gebouw bevindt zich in België, om precies te zijn in Steenokkerzeel, en tot de jaren negentig werd het gebruikt voor het opvangen van water met een capaciteit van 250.000 liter. Het werd tussen 1938 en 1941 gebouwd en zelfs gebruikt als uitkijktoren door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag is de 30 meter hoge toren getransformeerd door Bham Design Studio in een residentie van 400 m2 en wordt bewoond door een stel dat af en toe een gedeelte verhuurt.

foto: Imgur
Advertisement
foto: Imgur
foto: Imgur

2. Het huis van de Flinstones in een superluxe versie

foto: Imgur

Voor wie van de serie over de bekendste prehistorische familie ter wereld hield, is dit een juweeltje van architectuur: een huis in Malibu van de amerikaanse vip Dick Clark ontworpen door de architect Philip Jon Brown.

Het kijkt kijkt uit over de Stille Oceaan en is van alle gemakken voorzien. De kosten? Slechts 3,5 miljoen dollar...

Advertisement
foto: Imgur
foto: Imgur
Advertisement
foto: Imgur

3. Het smalste huis ter wereld

foto: Imgur

Het heet Keret House (naar de naam van de ontwerper Etgar Keret) en bevindt zich in Warschau, in Polen. Het is gemaakt in de ruimte die twee bestaande gebouwen scheidt en meet 72 centimeter op het smalste gedeelte en 1,22 meter op het breedste stuk.

Het is ontstaan als kunstontwerp maar binnen biedt het alle gemakken van een echt huis, waardoor het een klassiek voorbeeld is geworden van onmogelijke architectuur.

Advertisement
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur

4. Het huis met de glijbanen

foto: Imgur

Het bevindt zich in Nakameguro, in Japan, en is het werk van de studio Level Architects. De drie verdiepingen waar het uit bestaat kunnen worden bereikt door middel van een trap (die langs de omtrek loopt) of door middel van glijbanen.

foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur

5. Het doorzichtige huis

foto: Imgur

Laat je meenemen door dit tot de verbeelding sprekende huis in Tokyo dat ontworpen is door studio Sou Fujimoto Architects. Het basisconcept is geïnspireerd op onze voorouders die vroeger in de bomen sliepen en schuilden. En inderdaad, als aan de ene kant de privacy ontbreekt, aan licht mankeert het niet!

foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur

6. Het huis verkregen uit een kerk

foto: Imgur

De oude St.-Jakobus Kerk bevindt zich in Utrecht, in Nederland, en is nu een prachtige en zeer ruime woning geworden. Studio Zecc Architects heeft zich met het interieur beziggehouden, en heeft de ruimtes veranderd met behoud van het majestueuze effect dat kenmerkend is voor een kerk.

foto: Imgur
foto: Imgur

7. Het huis uit een rots gehouwen

foto: Imgur

Casa do Ponedo bevindt zich in het noorden van Portugal, om precies te zijn tussen Celorico de Basto en Fafe. Het werd gebouwd met 4 keien die de ondersteunende structuur vormden. Eens bewoond, is het nu een klein museum geworden dat erg geliefd is bij toeristen.

foto: Imgur
foto: Imgur

8. Het huis dat op een schelp lijkt

foto: Imgur

Ontworpen door de mexicaanse architect Javier Senosiain, bevindt Nautilus House zich in Mexico Stad en is een voorbeeld van organische architectuur. Binnen zijn onderwateromgevingen gecreëerd met spelingen van vormen en licht, met een duidelijke inspiratie op Gaudí.

foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur
foto: Imgur

9. Het kleinste huis ter wereld

foto: Imgur

Het huis, in Berlijn gerealiseerd, is een een provocerend project dat met de vinger wijst naar gentrificatie. Met de uitbreiding van het stedelijk centrum, worden de afgelegen en volkswijken weer modieus, en dit opent de deur naar speculatieve strategieën die de ruimtes van het leven kleiner maken en de prijzen dramatisch verhogen.

foto: Imgur
foto: Imgur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt