7 constructies die zo absurd zijn dat ze onmogelijk lijken

Janine image
door Janine

14 Januari 2018

7 constructies die zo absurd zijn dat ze onmogelijk lijken
Advertisement

Als je met open mond (letterlijk en figuurlijk) naar de eindeloze torens van Dubai of de prachtige verticale bossen kijkt, zul je ongetwijfeld in extase raken van de 7 voorbeelden van "onmogelijke" architectuur die we in deze galerij hebben geselecteerd. Vele van deze zijn niet recent, maar het resultaat van het visionaire genie van architecten in tijden waarin computerweergave nog steeds een science-fictionperspectief was.

Als je de mogelijkheid zou hebben, welke zou je dan willen kopen?

Advertisement

Keret House, Polen

Keret House, Polen

Panek/Wikimedia

Bekend vanwege het feit dat het het smalste huis ter wereld is: het meet 152 cm op het breedste punt en minder dan een meter op het smalste stuk. Ondanks alle voorspellingen is het huis echter van (bijna) alle gemakken voorzien!

Advertisement
準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia/Flickr

準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia/Flickr

Gate Tower Building, Osaka

Gate Tower Building, Osaka

DVMG/Wikimedia

Het lijkt erop dat de oorsprong van de merkwaardige structuur moet worden gezocht in een ruzie tussen een bouwer en het wegenbouwbedrijf. Omdat de route van de verhoogde weg niet kon worden veranderd en de bouwer voet bij stuk hield, werd besloten de weg door het gebouw te laten passeren. Niets is onmogelijk in Japan!

Drijvende Woning, Frankrijk

Drijvende Woning, Frankrijk

Pierre/FLickr

Het gebruik van water als basis voor een gebouw is een gedachte die architecten over de hele wereld fascineert. Dit mooie exemplaar is te vinden in Frankrijk, maar er zijn er veel meer te vinden, daar waar geologische omstandigheden het toelaten. Opmerkelijk zijn de grote ramen, van waaruit je op het fascinerende water kijkt.

Crooked House, USA

Crooked House, USA

Don McCullough/Flickr

Het fascinerende gebouw bevindt zich in North Carolina, maar het ziet er verwaarloosd uit (het staat waarschijnlijk te koop). Zoals je je kunt voorstellen, heeft dit huis voortdurend onderhoud nodig, en in dit geval zorgen zout en water ervoor dat het huis langzaam instort. Laat iemand het kopen voordat het te laat is!

Advertisement

Maunsell Sea Forts, Groot-Brittannië

Maunsell Sea Forts, Groot-Brittannië

Russss/Wikimedia

Oorspronkelijk waren het militaire forten die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de rivieren de Theems en de Mersey waren gebouwd om het Duitse leger te herkennen. Een deel van hen werd vernietigd tijdens het conflict, maar sommige werden vervolgens op verschillende manieren bezet. Over het algemeen verkeren ze in een staat van verwaarlozing en dat is echt jammer!

Casa do Penedo, Portugal

Casa do Penedo, Portugal

Pablo García Chao/Wikimedia

Gebouwd aan het begin van de jaren '70, werd deze bijzondere woning gecreëerd door vier gigantische rotsblokken naast elkaar te zetten. Lange tijd werd het door de eigenaren gebruikt als een residentie, maar toen ze het verlieten, werd het een museum dat erg geliefd is bij toeristen.

Advertisement

Oude Molen, Frankrijk

Oude Molen, Frankrijk

Pablo altes/Wikimedia

De structuur werd gebouwd in de zestiende eeuw en was oorspronkelijk volledig gemaakt van hout. De atmosferische omstandigheden maakten het nodig om de basisstructuur te vervangen, nu in ijzer en cement, maar de algehele samenstelling bleef ongewijzigd; het is niet verwonderlijk dat een juweel zoals dit, gelegen in Normandië aan het begin van de Seine, de aandacht trok van de schilder Claude Monet.

Advertisement