10 foto's van geiten die zich niets aantrekken van de zwaartekracht - BekijkDezeVideo.nl
x
10 foto's van geiten die zich niets…
20+ kattenfoto's waar katteneigenaars bekend mee zijn 14 winterse tips die iedere automobilist in gedachten moet houden

10 foto's van geiten die zich niets aantrekken van de zwaartekracht

01 Februari 2018 • Door Janine
6.263
Advertisement

De dieren die behoren tot het geslacht van geiten (capra) zijn buitengewoon intelligent en passen zich gemakkelijk aan aan elk type omgeving. Samen met schapen waren zij de eersten die door de mens getemd werden, en zelfs vandaag zijn ze een bron van onvervangbaar levensonderhoud en gezelschap.

Ongeveer 15 miljoen jaar geleden, toen ze in Eurazië verschenen, vonden ze de vlaktes al bezet door herten. Zodoende specialiseerden ze zich snel om tussen valleien en bergen te leven. Dit verklaart waarom er een grote verscheidenheid aan geiten is in Europa en Azië, en er in Afrika maar weinig zijn, waar niet veel bergen zijn.


foto: Unknown

Geiten zijn hoefdieren, dieren die het lichaamsgewicht op de klauwen laten rusten, waarvan de nagels in hoeven zijn veranderd. Hun gedrongen en stevige fysieke vorm zorgt voor een uitstekende weerstand tegen barre klimaten. De structuur van de hoeven zorgt voor een buitengewone mogelijkheid om bewegingen op bijna verticale rotsachtige muren te beheersen.

foto: Unknown
Advertisement
foto: Unknown

Meestal klimmen deze herbivoren om twee redenen de rotsen op: ontsnappen aan roofdieren, die zelden op zulke gevaarlijke plaatsen komen of aan de kostbare mineralen likken waar de rotsen rijk aan zijn.

Veel soorten geiten leven op de muren die zo ontoegankelijk zijn dat hun belangrijkste roofdieren geen zoogdieren zijn, maar roofvogels.

foto: Unknown
foto: Unknown

Zoals aangetoond door een onderzoek aan de Queen Mary University in Londen, zijn geiten ook zeer intelligente dieren; ze weten complexe problemen op te lossen en onthouden hun ervaringen zelfs na 10 maanden.

foto: Unknown

Een onderscheidend kenmerk van deze dieren wordt vertegenwoordigd door de hoorns, ook deze aanwezig in een grote verscheidenheid: van de boogvormige naar de spiraalvormige naar de rassen die geen hoorns hebben. Het Markhor ras (met spiraalvormige hoorns) hebben de grootste, met een lengte tot 140/165 cm.

foto: Unknown
foto: Unknown

De snelheid waarmee deze dieren nieuwe vaardigheden leren, is mogelijk de sleutel tot hun ontwikkeling en hun verspreiding in veel delen van de aarde.

foto: Unknown
foto: Unknown

Naast het feit dat ze intelligent en koppig zijn, lijken geiten het gevaar te minachten! In de volgende video kun je enkele steenbokken zien klimmen op de Cingino-dam in Noord-Italië, bijna 50 meter boven de grond, om het steenzout in het metselwerk op te eten.

Tags: DierenGeiten

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt