12 absurde dingen die in het verleden als normaal werden beschouwd

Janine image
door Janine

27 Februari 2018

12 absurde dingen die in het verleden als normaal werden beschouwd
Advertisement

Dankzij de progressie van de wetenschappelijke kennis en de vooruitgang van de technologie zijn onze gewoonten de afgelopen vijftig jaar radicaal veranderd. Veel gebruiken die voorheen als aanvaardbaar of zelfs heilzaam werden beschouwd, bleken na verloop van tijd schadelijk te zijn of in strijd met de normale veiligheidsvoorschriften.

Denk bijvoorbeeld aan sigaretten: in de jaren '60 kon je op elke hoek van de straat reclames zien voor het roken, terwijl vandaag zoiets een volksopstand zou uitlokken.

Hier zijn enkele voorbeelden van gebruiken die (gelukkig) uit de mode zijn geraakt.

Advertisement

1.

1.

history-computer

Wat je ziet is de Eufonia; het werd gemaakt in de 19e eeuw en kon de menselijke taal imiteren.

Advertisement

2.

2.

tripfunny / imgur

In de jaren '30 was het in de mode om een massageapparaat voor de borsten te gebruiken: door middel van een waterstraal zou je stevigere borsten en meer elasticiteit van de weefsels krijgen.

3.

3.

simpleton318 / imgur

Rond de jaren '50 werd deze machine geïntroduceerd die de mogelijkheid gaf om een instant kleurtje te krijgen.

4.

4.

briskt / reddit

Vóór de komst van het vaccin tegen de besmettelijke difterie, was het niet ongebruikelijk om een grafsteen als deze te zien: 5 broers en zussen die in slechts één week tijd overleden...

5.

5.

Sefton Samuels / books.google

Groot-Brittannië, jaren '70: voordat kinderen hun vrije tijd met videospelletjes doorbrachten, speelden zij vroeger op straat... Nu zijn dergelijke beelden meer uniek dan zeldzaam!

Advertisement

6.

6.

leieordem.com.br

In de 19e eeuw waren de sociale rollen totaal verschillend van die van vandaag (hoewel we nog een lange weg te gaan hebben...). Dit is de foto van een baby-sitter die werkt voor een welgesteld gezin.

7.

7.

wikimedia

Aan het einde van de negentiende eeuw was het normaal om kiespijn te behandelen met een op cocaïne gebaseerde tandpasta.

Advertisement

8.

8.

goal

Wat je ziet is het zogenaamde "spookteam" van het voetbal uit Argentinië. De dagbladen melden dat de spelers naar de hoogten van Bolivia zijn gestuurd om eraan te wennen om op grote hoogte te spelen, met het oog op een belangrijke wedstrijd. Vanwege organisatorische problemen werden ze enige tijd "in de steek gelaten" en dus werd uit protest deze twijfelachtige foto gemaakt die hen als gezichtsloze spoken toont.

9.

9.

Joe Wolf / flickr

Een reclame uit de jaren '60 die vandaag ondenkbaar zou zijn: "Voordat je tegen me gaat schreeuwen, kun je beter een Marlboro opsteken"

Advertisement

10.

10.

RUAUMOKO / reddit

Een babyzitje dat in de jaren '40 gebruikt werd: het veiligheidsniveau is duidelijk.

11.

11.

LookDontTouch / imgur

Het is 1931: een vrouw staat in een gigantische pan met spek om haar voeten vastgebonden; straks zal ze worden overspoeld met 7.200 eieren, die nodig zijn om het record van de grootste omelet ter wereld te breken.

Advertisement

12.

12.

imgur

Ondanks de gezondheid van het haar gebruikten veel vrouwen in de jaren '60 een gewoon strijkijzer om hun haar glad te maken.

Advertisement