10 praktische en ingenieuze ideeën voor het organiseren van de garage

Janine

06 Juli 2018

10 praktische en ingenieuze ideeën voor het organiseren van de garage
Advertisement

Ben je dol op doe-het-zelven? Hou je van tuinieren? Hou je van buitensporten zoals vissen of fietsen? Er is een grote kans dat jouw garage vol gereedschap is en nogal rommelig. De kunst is om de opeenhoping van spullen te voorkomen, door ruimtes verstandig te organiseren.

We stellen 10 manieren voor om de objecten die we normaal in een garage zetten, effectief te rangschikken.

Advertisement

1. Fiets ophangen

1. Fiets ophangen

homedit

In plaats van je fiets tegen de muur te zetten, met het constante risico dat andere dingen omvallen die onaangename domino-effecten creëren, raden we je aan de fiets aan de muur op te hangen door middel van een handige kast. Je kunt er een plankje bij maken voor de helm. 

2. Keukenkastjes

2. Keukenkastjes

nextluxury

Normale keukenkasten zijn ook ideaal voor het organiseren van doe-het-zelfgereedschap. Er één kopen voor in de garage kan de meest directe oplossing zijn voor je ruimteproblemen.

Advertisement

3. Gereedschap ophangen

3. Gereedschap ophangen

woodgears

Maar misschien niet de goedkoopste. Als je gek bent op doe-het-zelven, bieden we drie verschillende manieren om je gereedschap te organiseren. De eerste, die je op bovenstaande foto ziet, bestaat uit een eenvoudige houten houder die alle tangen kan ondersteunen en rationeel kan rangschikken.

HomeStoriesAtoZ

Een meer solide structuur zoals hierboven, ondersteunt verschillende soorten boormachines en hun aanvullende componenten.

chezlarsson

Je kunt jezelf ook uitrusten met een zogenaamde pegboard: een geperforeerd bord ontworpen om middelgrote en kleine gereedschappen aan op te hangen, ze op verschillende hoogten te rangschikken die gemakkelijk instelbaar zijn.

Advertisement

4. Bezemhouder

4. Bezemhouder

homestoriesatoz

Bezems, harken, schoppen: het is handig om alles wat een lange steel heeft verticaal te houden. Een structuur met verschillende cilinders, zoals degene die je op de foto ziet, is zeker functioneler dan het klassieke hoekje bezems die mensen altijd bij elkaar zetten.

5. Hengels

5. Hengels

top-samodelki

Over stokken gesproken, als je van vissen houdt, heb je waarschijnlijk meer dan één hengel. Een geperforeerde kast, ongeveer tachtig centimeter hoog, biedt plaats aan 18 hengels in een kleine ruimte.

Advertisement

top-samodelki

6. Potten

6. Potten

chezlarsson

We raden je aan om kleinere voorwerpen, zoals schroeven en spijkers, in speciale potten te doen en ze op soort te scheiden. Bevestig de deksels van de potten aan een plank zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Advertisement

7. Roller voor linten

7. Roller voor linten

jillienedesigns

Om te voorkomen dat linten in de lade verloren gaan, kun je ze netjes rond een cilindrische rol rangschikken. Door een gekartelde plaat aan de rand van de structuur te bevestigen, kun je ze op een praktische en snelle manier gebruiken.

8. Kledinghaken

8. Kledinghaken

homedit

Als je dubbele moersleutels hebt, kun je er kledinghaken van maken.

9. Telefoonzakje

9. Telefoonzakje

takprosto

Als je in de garage werkt is het onhandig je telefoon op de werktafel te leggen of, erger nog, op de grond. Gebruik het zakje van een oude jeans, hang hem aan het stopcontact en je hoeft niet bang te zijn dat je erop gaat staan of dat hij vies wordt.

10. Verfrissingshoekje

10. Verfrissingshoekje

LHPalletCreations

Tot slot raden we je aan een kleine ruimte te reserveren voor een verfrissingshoekje, met wat frisdrank en een tafel met iets te eten. Na te hebben gewerkt heb je dat wel verdiend!

Advertisement