Gebruik je alleen folie om voedsel in te pakken? Hier zijn nog eens 12 volledig onverwachte toepassingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Gebruik je alleen folie om voedsel in…
Van anonieme shirts tot modieuze tops: fantastische ideeën om je garderobe nieuw leven in te blazen Een vrouw vraagt om hulp na de dood van een vriendin: de reactie van een oude man ontroerde iedereen

Gebruik je alleen folie om voedsel in te pakken? Hier zijn nog eens 12 volledig onverwachte toepassingen

05 Juli 2018 • Door Janine
1.966
Advertisement

We gebruiken transparante folie bijna uitsluitend om restjes eten te bedekken die we in de koelkast leggen, of misschien wanneer we de tandenborstel in onze koffer moeten doen en we niets hebben om de borstelharen mee te beschermen, toch zijn de situaties waarin dit gewone materiaal gebruikt kan worden dat we allemaal in de keukenla hebben veel talrijker dan dat, en hebben ook betrekking op andere kamers in het huis! Je hebt er misschien wel één gevonden, maar hier ontdek je nog wat handige suggesties waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht had!


1. Schoonheidsbehandeling.

Misschien heb je de transparante folie gebruikt om je hoofd in te pakken als je zelf je haar verft, maar je kunt dit materiaal ook gebruiken als je een gezichtsmasker maakt dat niet gedroogd hoeft te worden (zoals een kleimasker). Een laag folie op het gezicht versterkt het vochtinbrengende effect.

2. Bananen vers houden.

Bananen worden vooral in de zomer snel rijp, dat je bijna geen tijd hebt om ze op te eten! Wikkel folie om de steeltjes en je kunt ze langer bewaren!

Advertisement

3. Het beste deksel dat je kunt bedenken!

Een laag vershoudfolie van goede kwaliteit (die vast blijft zitten!) kan als nooddeksel worden gebruikt voor glazen die door kinderen worden vastgehouden, of door ons volwassenen als we iets willen drinken terwijl we achter onze kostbare PC zitten.

4. Insektenval.

Dit had je niet gedacht! Doe wat stukjes fruit in een kom, bedek het met folie en maak alleen één kleine opening met de punt van een mes zodat je een bijzondere maar effectieve val maakt voor insekten, die worden aangetrokken door de suikerachtige aanwezigheid van de vrucht.

5. Om kinderen mee te laten spelen.

Niet omdat ze hun handen niet vies mogen maken, maar om iets anders te proberen: je kunt de verf op het papier gieten, bedekken met folie en ze hun tekening laten maken met deze merkwaardige techniek!

Advertisement

6. Ga je verhuizen? Voor sommige voorwerpen hoef je je geen zorgen te maken: bedek ze met folie en als je in je nieuwe huis bent heb je alles meteen beschikbaar!

foto: listotic.com

7. Een zelfgemaakt boeket bloemen... Vers!

Voeg de stelen bij elkaar, doe ze in een stuk vochtig keukenpapier en wikkel ze in vershoudfolie, voordat je ze inpakt: de bloemen blijven langer vers!

Advertisement

8. Het gepocheerde ei zoals je het nog nooit hebt gemaakt.

De techniek is eenvoudig: neem een stuk folie, leg het op een diep bord en besprenkel de binnenkant met een kleine hoeveelheid plantaardige olie. Neem dan een ei, breek het en gooi het op het bord; sluit de hoeken van de folie, doe het ei erin om een zakje te vormen en laat het ongeveer drie minuten koken. Zo heb je een perfect en origineel gepocheerd ei.

Let op: om dit recept te maken, moet je ervoor zorgen dat de transparante folie volledig vrij is van PVC. Momenteel is de meest geschikte voor gebruik van voedingsmiddelen degene die gemaakt is van polyethyleen.

9. Wil je de glazen schappen van de koelkast schoon houden? Bedek ze met folie, gebruik één compartiment voor al die producten die kunnen lekken of vlekken kunnen veroorzaken.

Advertisement

10. Voorkom dat kwasten en rollers uitdrogen.

Als je het huis schildert, maar even een pauze wilt nemen, kun je voorkomen dat de met verf geïmpregneerde instrumenten uitdrogen door ze eenvoudigweg in transparante folie te wikkelen.

11. Help scheuten te ontkiemen!

foto: bobvila.com

Net zo eenvoudig als je dacht: een laag transparante folie aangebracht op een pot of een bakje waarin je zaden hebt geplant en die je net hebt water gegeven, zal helpen de aarde vochtig te houden en het leven van binnen te voeden!

NB: bedek alleen tijdens de eerste fase met folie, omdat in een dichte omgeving schimmel kan optreden.

12. Voorkom dat producten uit de verpakking lekken.

Je hebt vast weleens een koffer geopend en al je kleding onder de shampoo aangetroffen omdat je geen voorzorgsmaatregelen had genomen! Om dit te voorkomen kun je de doppen van de verpakkingen halen, er wat folie op doen en de dop weer terug plaatsen: zo heb je een zeer effectieve hermetische sluiting!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt