Deze jongen helpt het milieu op een creatieve manier: hij verandert oude autobanden in manden voor honden en katten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongen helpt het milieu op een…
Als jouw kind van dinosaurussen houdt, heeft hij een superieure intelligentie

Deze jongen helpt het milieu op een creatieve manier: hij verandert oude autobanden in manden voor honden en katten

Door Janine
6.063
Advertisement

Autobanden behoren tot het meest vervuilende afval: ze kunnen niet worden gerecycled en vergiftigen de wateren en de bodem als ze niet op de juiste manier worden verwijderd.

Gelukkig zijn er mensen zoals Amarildo Silva die er alles aan doen om te voorkomen dat oude autobanden in het milieu terecht komen: de jongen, 22, Braziliaan, recycled ze en verandert ze in prachtige honden- en kattenmanden. Met zijn creatieve project heeft hij duizenden mensen over de hele wereld geïnspireerd die, door een voorbeeld aan hem te nemen, de planeet zullen helpen beschermen.

Amarildo is 22 jaar oud en is kassier: sinds zijn jeugd heeft hij een grote passie voor recycling en handenarbeid.

Dat is waar zijn idee van het recyclen van oude banden vandaan komt, die anders ergens zouden worden achtergelaten, om mooie manden te maken voor honden en katten.

Hij heeft een Instagram-profiel geopend waarop hij foto's van zijn creaties publiceert: de manden kregen de meeste likes, maar Amarildo maakt nog veel meer. Veel mensen interesseerden zich voor zijn werk en hij ontving honderden bestellingen van mensen over de hele wereld: uit de rest van Brazilië, de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Advertisement

In een jaar tijd verzamelde hij honderden banden, die hij besloot een tweede kans te geven.

"Voorlopig wijd ik me niet meer aan het verzenden van mijn creaties: helaas heb ik geen geschikte structuur om internationale zendingen te regelen".

Amarildo is er ook in geslaagd om autobanden voor andere projecten te gebruiken: hij heeft voor deze school bakken gemaakt voor het gescheiden afval.

Ook deze plantenbakken zijn zeer gewaardeerd vanwege de vreugde die ze uitstralen!

Advertisement

Amarildo ontkent niet dat hij probeert een klein bedrag te verdienen met de verkoop van zijn creaties, maar zijn motivatie is niet het geld, maar liefde en respect voor de natuur.

Advertisement

Ontstaan als tijdverdrijf, is het idee van Amarildo veranderd in een motiverende boodschap die de hele wereld over is gegaan: om het milieu te sparen moeten we minder afval produceren!

Wat vind je van het idee van Amarildo? Deel het met diegenen die creatieve inspiratie en liefde voor de natuur hebben!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt