Een gehandicapte pup en een duif die niet kan vliegen, sluiten een tedere vriendschap in de opvang waar ze wonen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een gehandicapte pup en een duif die…
Ware liefde is weten je partner te accepteren zonder te proberen hem te veranderen Deze arme in de steek gelaten hond wachtte elke dag op zijn familie in het portiek

Een gehandicapte pup en een duif die niet kan vliegen, sluiten een tedere vriendschap in de opvang waar ze wonen

20 Februari 2020 • Door Janine
11.201
Advertisement

Vaak worden in de moeilijkste situaties de mooiste, langdurige en - waarom niet - onverwachte relaties tot stand gebracht. En dit geldt niet alleen voor ons mensen, maar het geldt vooral ook voor dieren. De twee hoofdrolspelers van het verhaal dat we je nu gaan vertellen weten dat goed, twee heel verschillende dieren, maar die, verenigd door een vergelijkbare gezondheidstoestand, een tedere vriendschap hebben gesloten.

We hebben het over Lundy, een Chihuaua-pup, en Herman, een duif. Precies: een hond en een duif, die elkaar hebben ontmoet bij de Mia Foundation, een opvang- en zorgcentrum voor dieren in Rochester, New York.


Het kleine hondje heeft moeite met lopen, terwijl de duif niet kan vliegen. Het leek bijna vanzelfsprekend, gezien hun problemen, dat de twee dieren elkaar leerden kennen en onafscheidelijk werden. Herman is een permanente bewoner van de Mia Foundation, juist omdat zijn mobiliteitsproblemen hem niet toestaan weg te komen en te leven zoals andere duiven.

Wat Lundy betreft, is het doel van Sue Rogers, die voor hem zorgt in de opvang, altijd geweest hem de mogelijkheid te geven om zich vrijer te bewegen, misschien zelfs met behulp van een rolstoel. De kleine Chihuaua kan namelijk niet bewegen door een aangeboren schade aan het ruggenmerg.

Advertisement

Sinds ze elkaar voor het eerst ontmoetten, begonnen de kleine hond en de duif onmiddellijk op een schattige manier met elkaar om te gaan. Het is niet ongewoon voor vrijwilligers van de Stichting om ze op zeer tedere momenten vast te leggen wanneer ze dicht bij elkaar kruipen en elkaar comfort en warmte geven, zoals alleen degenen die aan hetzelfde probleem lijden, kunnen doen.

Voor Sue en voor alle andere belangeloze en welwillende mensen die omgaan met dieren in moeilijkheden zoals Lundy en Herman, is het zeker een ongelooflijke vreugde en plezier om hen te kunnen helpen. Met genegenheid en nabijheid zijn deze mensen er vast van overtuigd dat ook dieren die zo'n pech hebben gehad, altijd de kans kunnen en moeten krijgen om te leven zoals ze verdienen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt