Een gans trekt de aandacht van een agent: als hij ontdekt waarom, is hij sprakeloos!

Sarah Nichele

19 September 2016

Een gans trekt de aandacht van een agent: als hij ontdekt waarom, is hij sprakeloos!
Advertisement

Agent James Givens werkt als 26 jaar voor het politiekorps van Cincinnati in Ohio. Je kunt je voorstellen dat hij tijdens zijn carrière verschillende situaties heeft meegemaakt die veel indruk op hem hebben gemaakt. De situatie waar hij hier mee werd geconfronteerd is echter uniek en bijzonder te noemen...

Als hij in zijn dienstauto zit, wordt hij benaderd door een wanhopige gans. De agent begint instinctief brood te gooien naar het dier, maar de gans laat het brood links liggen en blijft maar luid gakken.

Advertisement

wikimedia

Het gedrag dat het dier vertoonde was abnormaal: de gans leek steeds weg te lopen, maar bleef maar terugkeren naar de agent. James besloot uiteindelijk om de gans te volgen, omdat het erop leek dat het dier hem iets wilde vertellen.

De gans leidde de weg en bracht hem naar een met gras overgroeide plek circa 100 meter verderop: tot zijn grote verbazing trof James daar een van de jongen van de gans aan die verstrikt was geraakt in het draad van een ballon.

De man durfde het gansje niet te benaderen, maar zijn collega Cecilia Charron bood hem de helpende hand. Verrassend genoeg vertroonde de moedergans geen agressief gedrag ten op zichte van de vrouw, wat zeldzaam is, omdat moederganzen erg beschermend zijn naar hun jongen toe.

De redding nam een aantal minuten in beslag (zie video), waarna het kuiken weer ongedeerd en veilig onder de vleugels van zijn (of haar) moeder kon kruipen.

Advertisement

wikimedia

De politieagent is nog steeds verbijsterd over de gebeurtenis. "Ik weet niet waarom ik het instinct had om het dier te volgen, maar ik deed het gewoon", verklaarde hij kort na het voorval. "Blijkbaar begreep de gans dat ze in geval van gevaar de mens om hulp kon vragen."

Een mooi voorbeeld van hoe in een noodsituatie zelfs de grootste onderlinge verschillen verwaarloosbaar zijn!

Advertisement