Lopen op het water voor 3 km: dit spectaculaire kunstwerk heeft de wereld veroverd! - BekijkDezeVideo.nl
x
Lopen op het water voor 3 km: dit spectaculaire…
Ze breekt een ei open boven huishoudfolie, maar ze is NIET van plan om dit ei te bakken: bekijk de video... je zult je ogen niet geloven! Ze plaatst garnaaltjes en een aantal andere ingrediënten in een foliepakketje: het resultaat is een explosie van smaken!

Lopen op het water voor 3 km: dit spectaculaire kunstwerk heeft de wereld veroverd!

21 Juni 2016 • Door Sarah Nichele
8.519
Advertisement

Op 18 juni 2016 werden de Floating Piers ('drijvende pieren' in het Nederlands), het laatste werk van de Amerikaanse (van oorsprong Roemeense) kunstenaar Christo, geboren als Christo Vladimirov Yavachev, geopend voor het publiek.

De kunstenaar is één van de grootste uitvoerders van Land Art, een moderne kunstvorm die wordt gekarakteriseerd door de interventie van een kunstenaar in een natuurlijk gebied. Christo is met name bekend geworden door het 'inpakken' van gebouwen en objecten samen met zijn (levens)partner Jeanne-Claude die in 2009 overleed.

De Floating Piers bestaat uit een gigantische catwalk van 3 km lang over het Iseomeer die Sulzano, Monte Isola en het eilandje San Paolo met elkaar verbindt. 

Deze spectaculaire vorm van installatiekunst bevindt zich op het Iseomeer en stelt bezoekers in staat om 'te lopen over water'

Het werk zal tot 3 juli open worden gesteld voor het publiek, daarna zal het worden ontmanteld.

De toegang is gratis en de eerste bezoekers waren laaiend enthousiast en spraken over een 'unieke en aangrijpende ervaring'

De loopbrug is gemaakt van 200.000 zwevende blokken van polyethyleen met een hoge dichtheid, bedekt met 70.000 vierkante meter stof dat goudgeel kleurt als de zon schijnt en oranje als het bewolkt is.

Advertisement

De capaciteit is beperkt: om veiligheidsredenen mogen er niet meer dan 10.000-12.000 personen per keer de Floating Piers oversteken

De kunstenaar legt uit dat het kunstwerk geen vaste weg kent: je kunt zelf kiezen in welke richting je loopt, 24 uur per dag, bij voorkeur op blote voeten. Het kunstwerk is tevens toegankelijk voor mindervaliden in een rolstoel, kinderwagens en honedn. Fietsen, rolschaatsen en skates en dergelijkse zijn echter verboden. 

Het kunstwerk is fysiek, echt, net als de zaken die het kunstwerk omringen, zoals de wind, de zon en de tijd die je nodig hebt om het kunstwerk te doorlopen. De kunstenaar zegt dat hij met de Floating Piers een droom heeft verwezenlijkt.

foto: ilpost.it

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt