5 nuttige dingen die je kunt maken met items die je normaal gesproken weg zou gooien! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 nuttige dingen die je kunt maken met…
Deze wielen verbergen een geniale eigenschap: bekijk de wielen in actie... Deze buldog is een horrorfilm aan het kijken op TV: als er een spannende scene bezig is, is zijn reactie verrassend!

5 nuttige dingen die je kunt maken met items die je normaal gesproken weg zou gooien!

Door Sarah Nichele
9.664
Advertisement

Het tijdperk waarin we leven wordt gekenmerkt door verspilling: al jaren geleden heeft Italo Calvino deze werkelijkheid beschreven in zijn zeer suggestieve boek "De onzichtbare steden". Hij spreekt in zijn boek onder andere over Leonia, een stad waarin alles elke dag wordt weggegooid, om de volgende dag nieuwe items aan te schaffen, terwijl de vuilstortplaatsen helemaal vol liggen met zo goed als nieuwe spullen. Het is heel gemakkelijk om je eigen gedrag in en om het huis te herkennen in het gedrag van de bewoners van Leonia. Om deze reden zou je altijd moeten proberen te recyclen.

Geen idee hoe je nieuw leven kunt blazen in de items die je wilt weggooien? Hier volgens een aantal leuke en creatieve, maar ook zeer nuttige ideeën!  

via: Youtube

Gooi kurken niet weg. Als je er plakjes van snijdt, heb je perfecte viltjes voor onder je meubels om krassen op je vloer te voorkomen.

Wat kun je nog doen met een oude spijkerbroek? Simpel, je maakt er een handig tuinschort van.

Advertisement

Over tuinieren gesproken... met een lege wasmiddelfles kun je een handig bewateringssysteem maken voor je planten!

Het is zonde om blikken en trommels weg te gooien... met een deksel erop kun je er binnen een handomdraai een handige dispenser voor plastic zakjes van maken!

Wil je voorkomen dat je mobiele telefoon kan vallen tijdens het opladen? Door een lege shampoofles in een bepaalde vorm te knippen, creëer je een veilige houder voor dit doel!

Dit is slechts een klein deel van de eindeloze manieren waarop je producten kunt hergebruiken. De volgende keer dat je op het punt staat om iets weg te gooien, vraag jezelf dan af of je er echt niets anders meer mee kunt doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt