Ze hebben 3 IKEA boekenkasten aangeschaft en deze plat op de grond geplaatst: dit idee is geniaal voor het creëren van extra ruimte! - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze hebben 3 IKEA boekenkasten aangeschaft…
Vacuüm verpakt voedsel zonder gebruik van een apparaat? Met deze simpele truc is dat mogelijk! De hele wereld kijkt naar deze gorilla. Waarom? Kijk maar naar de manier waarop hij loopt...

Ze hebben 3 IKEA boekenkasten aangeschaft en deze plat op de grond geplaatst: dit idee is geniaal voor het creëren van extra ruimte!

24 Augustus 2016 • Door Sarah Nichele
14.485
Advertisement

Als je een kleine slaapkamer hebt, staat je kamer met een bed, een kledingkast en een nachtkastje al snel veel te vol. In dit artikel zie je hoe je zelf een ruimtebesparende bed/kastcombinatie in elkaar kunt zetten. Voor deze ideale oplossing heb je drie goedkope boekenkasten nodig en een hoofdbord. Ben je benieuwd naar het eindresultaat? We zullen een tip van de sluier oplichten voor je: het is fantastisch! 

via: Youtube

Materialen

3 boekenkasten
Multiplex balken
Spacer van 5x10 cm
Triplex steun
Boormachine

Begin met het in "U-vorm" aanbrengen van de boekenkasten.

Zaag 3 multiplex balken in overeenkomst met de exacte afmetingen van je matras. Plaats ze op de 3 boekenkasten.

Advertisement

Breng de overige balken aan om een lattenbodem te vormen: gebruik een spacer om ervoor te zorgen dat er gelijke ruimte tussen de balken zit.

Schroef de balken vast met behulp van een boormachine. Plaats een steunpoot in het midden van de lattenbodem en laat deze op de vloer rusten. Schroef ook dit laatste deel vast.

Is het je al duidelijk waar de boekenkasten voor dienen? De boekenplanken bieden ruimte voor bijvoorbeeld opbergmanden, waardoor je nu voldoende opbergruimte in je kamer hebt!

Door opbergmanden in de vakken van de boekenkast te plaatsen, zorg je ervoor dat je je spullen 'onzichtbaar' kunt opbergen. Vind je dit idee ook mooi en multifunctioneel? Bekijk dan snel de video, voor een gedetailleerde beschrijving van het proces.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt