Toiletpapier in hotels: waarom het nooit op een bepaalde manier gebruikt mag worden

Janine image
door Janine

22 September 2023

Toiletpapier in hotels: waarom het nooit op een bepaalde manier gebruikt mag worden
Advertisement

Iedereen die op vakantie gaat of om een ​​andere reden van huis gaat, gaat naar een hotel om uit te rusten. Als we er zijn, krijgen we, tenzij er speciale voorzieningen zijn, een welkomstpakket op de kamer. Sommige voorzieningen beperken zich tot toiletpapier, andere voorzien ook in zeep voor de persoonlijke verzorging en weer andere zorgen zelfs voor water en snacks.

Maar sommige professionals raden ons aan heel voorzichtig te zijn met wat we gebruiken, vooral met toiletpapier, en met de algemene netheid van de kamer die we toegewezen krijgen. De reden? Laten we het samen uitzoeken.

Advertisement

Waarom je nooit toiletpapier in hotels mag gebruiken

Waarom je nooit toiletpapier in hotels mag gebruiken

Pickpik

Wanneer je aankomt in een hotel, een bed & breakfast, een pension, is het normaal dat je op alle mogelijke manieren probeert het jezelf comfortabel en ontspannend te maken en de ideale balans te vinden voor een aangenaam verblijf. Momenten doorbrengen in totale rust na hele dagen nieuwe plekken te hebben ontdekt, dat is wat we allemaal willen. Maar er zijn een aantal dingen waar we goed op moeten letten, zodat we later geen problemen krijgen.

Is het bijvoorbeeld normaal om toiletpapier te gebruiken dat in de badkamer van de kamer wordt geplaatst? Meestal wel, anders zouden we ons ongemakkelijk voelen, maar sommige deskundigen adviseren om het niet te doen en de redenen lijken zeer overtuigend.

Degene die verantwoordelijk is voor het opruimen van de kamers en het daarin opbergen van al het nodige voor de aankomende gast, weet heel goed hoe dit allemaal moet gebeuren en welke aandacht daaraan moet worden besteed.

Advertisement

Hoe kunnen we gerust zijn tijdens onze vakantie?

Hoe kunnen we gerust zijn tijdens onze vakantie?

Tony Webster/Flickr

Het maakt niet uit of het voor een paar dagen is of zelfs langer, het belangrijkste is dat we op vakantie gaan en er zeker van zijn dat er niets vervelends gebeurt, vooral niet in onze hotelkamer. Het netjes vinden van de kamer is niet het enige teken dat alles in orde is, maar we moeten op enkele details letten. Heb je bijvoorbeeld ooit gevouwen toiletpapier opgemerkt? Dat zou erop moeten wijzen dat de rol nieuw is en nog nooit eerder is aangeraakt, maar dit is niet het geval. Degene die hem in die positie heeft gehangen, heeft hem ongetwijfeld met zijn handen vastgepakt en vervolgens opgehangen. Waarom moeten we op onze hoede zijn en vermijden dat we in contact komen met ziektekiemen en bacteriën? Omdat het niet betekent dat de schoonmaker handschoenen heeft gebruikt.

Om het ontstaan ​​van bepaalde problemen te voorkomen, is het raadzaam een ​​of meer velletjes te verwijderen voordat je het papier gebruikt. Het vervangen van de rol kan ook een goede optie zijn, maar om te voorkomen dat je tot het uiterste gaat, verwijder je gewoon het buitenste deel.

Hoe gedraag jij je gewoonlijk bij aankomst in het hotel?

Advertisement