Schildpad ontsnapt uit huis: ze vinden haar ongeveer drie en een half jaar later op een paar kilometer van haar eigenaren

Janine image
door Janine

28 Oktober 2023

Schildpad ontsnapt uit huis: ze vinden haar ongeveer drie en een half jaar later op een paar kilometer van haar eigenaren
Advertisement

Een huisdier willen betekent dat we de behoefte voelen om iemand dichtbij ons te hebben, iemand die ons gezelschap houdt, met wie we kunnen praten, zelfs als we geen antwoord krijgen, en die ons kan troosten op moeilijke momenten. Om deze redenen en ongeacht of het honden, katten of andere exemplaren zijn, is het normaal dat ze geleidelijk echte leden van het gezin worden. Ze worden verzorgd, geliefd en beschouwd als ieder ander in de familie, maar het kan gebeuren dat een van deze vrienden van ons plotseling verdwijnt en een onvulbare leegte achterlaat.

Dit is precies wat er gebeurde met het Amerikaanse gezin waar we je over willen vertellen en hun "prehistorische" viervoeter.

Advertisement

Ontsnapping naar de vrijheid

Ontsnapping naar de vrijheid

Florida’s Wildest Animal Rescue/Facebook

Het dier in kwestie besloot dat het tijd was om de wereld te verkennen en het nest te verlaten waarin het was verwelkomd. Het gaat om een exemplaar van een sporenschildpad, van Afrikaanse afkomst, die met behulp van haar vaardigheden een doorgang groef en uit zijn huis "ontsnapte". Een verdwijning die de eigenaren in 2020 hadden gemeld en die nooit was opgelost. Ty, zo heet ze, was nooit opgemerkt en nooit teruggekeerd naar haar menselijke vrienden. In ieder geval voor een paar jaar.

Dat klopt, want na ongeveer drie en een half jaar verscheen de schildpad en werd gered door de sheriff van Putnam County, Florida. Het dier had al die tijd rondgezworven en niemand had haar aanwezigheid opgemerkt, maar toen werd ze eindelijk ontdekt. Het kantoor van de sheriff uploadde onmiddellijk foto's van de schildpad naar sociale media, noteerde de locatie waar ze was gevonden en probeerde erachter te komen of ze een eigenaar had.

Advertisement

Ze was niet eens zo ver weg...

Ze was niet eens zo ver weg...

Florida’s Wildest Animal Rescue/Facebook

Gebruikers die het bericht lazen, speelden een belangrijke rol bij het oplossen van de zaak. Sommigen van hen herinnerden zich dat er een paar jaar eerder een bericht was geplaatst om een ​​schildpad te vinden die in datzelfde gebied was verdwenen. Op basis van de oude foto's vergeleken met die van de gevonden schildpad, realiseerden ze zich dat het om hetzelfde exemplaar ging en konden ze haar herenigen met de rechtmatige eigenaar.

Het absurde en ook een beetje grappige, moeten we toegeven, is dat Ty in bijna vier jaar ronddwalen niet ver weg was, omdat ze slechts 8 kilometer van haar huis werd gevonden. Een langzame ontsnapping, waardoor ze niet ver kwam. Toch was het niet eenvoudig om haar te vinden, en we kunnen ons alleen maar de vreugde van de eigenaren voorstellen dat ze haar weer bij zich hebben. 

Een prachtig gelukkig einde

Een prachtig gelukkig einde

Florida’s Wildest Animal Rescue/Facebook

“Haar omstandigheden zijn niet optimaal – verklaarden de verantwoordelijken van het opvangcentrum voor wilde dieren in Florida waar ze naartoe was gebracht – ze was lange tijd blootgesteld aan de elementen en de kou, waar schildpadden niet van houden. Maar we zijn er zeker van dat ze met de nodige zorg snel beter zal worden."

Een gelukkig einde voor Ty die niet alleen een paar jaar de wereld heeft kunnen verkennen en haar honger naar kennis heeft gestild, maar er ook in is geslaagd terug te keren naar haar geliefde mensen. Een bijna ongeloofwaardig verhaal: wie had immers verwacht een dier terug te vinden na zo lange tijd van huis te zijn weggelopen en op zo’n korte afstand?

Is het je ooit overkomen om je geliefde vriend te omhelzen waarvan je dacht dat hij voor altijd verdwenen was?

Advertisement