Een moeder koopt voor haar drie kinderen alleen gebruikte spullen, zelfs luiers

Janine image
door Janine

19 November 2023

Een moeder koopt voor haar drie kinderen alleen gebruikte spullen, zelfs luiers
Advertisement

Als het gezin groter wordt, is sparen het sleutelwoord: een moeder van drie kinderen heeft haar strategie onthuld om dit zoveel mogelijk te kunnen doen en daarbij een substantieel bedrag bij elkaar te schrapen. Laten we samen in detail ontdekken wat haar methode is.

Advertisement

Moeder gaf slechts £4.000 uit aan haar kinderen dankzij tweedehandswinkels

Moeder gaf slechts £4.000 uit aan haar kinderen dankzij tweedehandswinkels

thriftymumofthree/Instagram

Het hebben van drie kinderen zorgt ongetwijfeld voor veel onkosten: ook al wordt de vreugde verdrievoudigd, de kosten ook. Het lijkt dus verrassend dat de 33-jarige Helen Lyford-Smith slechts 4.000 pond (4.592 euro) wist te investeren in alles wat haar kinderen nodig hadden, van meubels tot luiers, kleding en speelgoed. Een werkelijk schamel bedrag, mogelijk gemaakt door de strategie van Helen en haar man Richard, 45 jaar oud: alleen tweedehands spullen kopen en ervoor zorgen dat je geen enkele aanbieding mist.

Rommelmarkten, tweedehandswinkels en vintage-online-sites zijn erg populair bij het echtpaar, dat er op deze manier in slaagde hun drie kinderen alles te geven wat ze nodig hadden en tegelijkertijd veel te besparen. Voor haar eerste kind, Isaac, kocht de vrouw ruim 90% van de accessoires tweedehands. De traditie werd voortgezet na de komst van de tweeling Matilda en Evelyn.

Advertisement

De passie voor tweedehands spullen en de ervaring in besparen

De passie voor tweedehands spullen en de ervaring in besparen

thriftymumofthree/Instagram

Enkele van de aanbiedingen waar Helen het meest blij mee is, zijn houten speelgoed voor slechts £2, een boekenkast voor £25, een rieten commode voor £10 en een gratis kinderbedje. Volgens de jonge moeder betekent het kiezen van gebruikte spullen niet noodzakelijkerwijs dat je kwaliteit moet inleveren, aangezien haar aankopen in uitstekende staat verkeren. De vrouw, die in Devon, in Engeland, woont, was een circusdanseres en zei dat ze altijd een passie had voor tweedehands spullen.

"Ik wist dat dit niet zou veranderen zodra ik moeder werd. Ik las ergens dat de gemiddelde prijs van kleding en meubels voor een pasgeboren baby zo'n £10.000 bedroeg, wat waanzinnig is. Ik heb Facebook Marketplace en de uitverkoop afgezocht om alles voor de kinderen te vinden. Sommige mensen zeggen misschien dat het onhygiënisch is, maar de spullen zijn zo verouderd dat veel van wat mensen weggooien eigenlijk gloednieuw is en, na een snelle schoonmaakbeurt, opnieuw kan worden gebruikt." Bovendien, zegt Helen, groeien kinderen heel snel en worden kleding maar een paar keer gedragen voordat ze naar de volgende maat gaan.

Moeder koopt gebruikte spullen voor haar kinderen: “ik wil dat ze de waarde van geld kennen”

Moeder koopt gebruikte spullen voor haar kinderen: “ik wil dat ze de waarde van geld kennen”

thriftymumofthree/Instagram

Ten slotte is het voor Helen een ecologische en tegelijkertijd economische keuze, en daarom over het algemeen absoluut handig. “En nu de kosten van levensonderhoud zo hoog zijn, probeer ik elke pond te sparen.” Haar passie voor tweedehands spullen vindt zijn oorsprong in haar jeugd, toen ze samen met haar moeder Sara Lyford-Smith in het weekend naar tweedehandsmarkten ging. Naarmate ze ouder werd, werd haar neus voor het vinden van de beste deal onder tweedehands spullen steeds verfijnder en ze betrok Richard, een timmerman, bij deze gewoonte van haar. "Ik ben altijd een koopjesjager geweest: zo ben ik opgevoed en ik vind het leuk." Haar man kocht daarentegen altijd nieuwe spullen, maar hij “bekeerde” zich snel tot Helen's manier van kopen. “Al het meubilair in ons huis is tweedehands, zelfs zijn geliefde surfplank, en die kostte £300.”

Met de komst van de tweeling werden een aantal spullen van Isaac gerecycled, zoals de kinderwagen, het kinderbedje en het beddengoed. "We moesten alleen nog een kinderbedje en een dubbele kinderwagen kopen, die £250 kostten. Het hebben van drie kinderen, vooral een tweeling, is niet goedkoop met al die kleding, speelgoed en meubels, maar het is zeker te doen. Ik wil mijn kinderen de waarde laten zien van geld en dat leuke dingen niet altijd gloednieuw hoeven te zijn. Je kunt een leuk huis hebben met een beperkt budget en je toch kleden op een manier waar jij je goed bij voelt. Ik trakteer mezelf graag op een nieuwe jurk of trui, zolang de prijs juist is.

Wat vind jij van haar levensstijl?

Advertisement