Storing bij de geldautomaat: klanten kregen het dubbele van wat ze gevraagd hadden

Janine image
door Janine

03 December 2023

Storing bij de geldautomaat: klanten kregen het dubbele van wat ze gevraagd hadden
Advertisement

Een storing bij een geldautomaat kan een groot ongemak zijn als je dringend geld moet opnemen, maar in het geval waar wij het over hebben was dit niet bepaald zo voor de klanten die in de rij stonden. Dit is wat er gebeurde.

Advertisement

Geldautomaat in Londen geeft dubbel zoveel contant geld als klanten hadden gevraagd

Geldautomaat in Londen geeft dubbel zoveel contant geld als klanten hadden gevraagd

Emily Alexandra /Wikimedia commons - CC0

National Westminster Bank, beter bekend als NatWest, is een van de vier grote commerciële en retail banken in het Verenigd Koninkrijk. Het werd opgericht in 1968 en is gevestigd in Londen, Engeland, en trok de aandacht vanwege een specifiek incident dat plaatsvond bij een van de geldautomaten. Het was echter niet de gebruikelijke fout die geldautomaten kan treffen, dat wil zeggen wanneer de automaat zichzelf "buiten dienst" verklaart en daarom niet toestaat dat het benodigde geld wordt opgenomen. Integendeel: de geldautomaat in kwestie begon meer geld te geven dan verwacht, om precies te zijn het dubbele.

De episode vond plaats in East Ham, Oost-Londen, toen mensen die in de rij stonden op sociale media deelden wat er gebeurde. Op dat punt verspilden klanten van de bank geen tijd en haastten zich naar de aangegeven automaat. Het resultaat was een eindeloze rij om meer contant geld te ontvangen dan de geldautomaat daadwerkelijk moest geven. Het was, zo legde de bank uit, een “handmatige fout” die wel eens voorkomt en die “een aantal transacties veroorzaakte waarbij de geldautomaat meer contant geld uitdeelde dan het gevraagde bedrag."

Advertisement

Storing van de geldautomaat hersteld, maar wat gebeurde er?

Storing van de geldautomaat hersteld, maar wat gebeurde er?

Captain Skulduggery/Youtube

NatWest voegde er vervolgens aan toe dat de storing is hersteld en daarom weer normaal functioneert. Het is echter niet de eerste keer dat klanten klagen over problemen en fouten met betrekking tot de geldautomaten van de bank: ongeveer een maand voor deze episode waren er andere fouten gemeld met betrekking tot een mogelijk in rekening brengen van commissies, terwijl anderen verklaarden dat het betaalde geld niet op de balans stond. Iets soortgelijks gebeurde deze zomer ook bij de Bank of Ireland, waar klanten door technische problemen geld konden opnemen dat ze niet op hun rekening hadden staan. Ook in dit geval vormden zich kilometerslange wachtrijen bij de betrokken geldautomaten.

In de online gedeelde video's over de storing bij NatWest is, naast de vele mensen die voor de geldautomaat wachten, een mannenstem te horen die “dubbel contant” zegt, wat erop wijst dat de automaat het dubbele van het gevraagde bedrag gaf. Het is niet duidelijk of de onverwachte opname van de rekening van de klant is afgeschreven of gratis is verstrekt, het probleem is in ieder geval opgelost. Wat zou jij in hun plaats hebben gedaan? Is jou ooit een soortgelijke situatie overkomen?

Advertisement