Eerste luchtvaartmaatschappij in Europa huldigt een kindvrije zone in op vluchten: “Voordelen voor iedereen”

Janine image
door Janine

22 November 2023

Eerste luchtvaartmaatschappij in Europa huldigt een kindvrije zone in op vluchten: “Voordelen voor iedereen”
Advertisement

Vliegen zonder het gehuil en geschreeuw van kleine kinderen? Een luchtvaartmaatschappij biedt deze mogelijkheid: hier lees je hoe je hiervan kunt profiteren en hoeveel de "kindvrije" optie kost.

Advertisement

Met de Europese luchtvaartmaatschappij kun je vliegen zonder kinderen om je heen

Met de Europese luchtvaartmaatschappij kun je vliegen zonder kinderen om je heen

Juergen Lehle/Wikimedia commons - CC BY-SA 3.0

Een vliegreis, vooral een zeer lange, is op zichzelf al behoorlijk stressvol: de beperkte ruimte, de beperkte bewegingsvrijheid zijn zeker niet synoniem met comfort en gemak. Het is onder geen enkele omstandigheid mogelijk om uit het vliegtuig te stappen en als gevolg daarvan worden we zonder ontsnapping blootgesteld aan alles wat er aan boord gebeurt: onophoudelijk huilen en schreeuwen van kinderen inbegrepen. Het is natuurlijk normaal dat een kind zich zo gedraagt, vooral als hij vele uren in het vliegtuig zit, en ouders zijn niet altijd in staat hem te kalmeren. Velen hebben er dan ook van gedroomd om te kunnen reizen zonder het gezelschap van kinderen, en dit is in sommige gevallen mogelijk geworden.

Het Turks-Nederlandse bedrijf Corendon Airlines heeft besloten deze gemeenschappelijke wens te verwezenlijken door vluchten aan te bieden die het probleem oplossen. Concreet gaat het om de route Amsterdam – Curaçao, een eiland in het Caribisch gebied. De dienst zal echter niet gratis zijn, maar kost $48. Een uitgave die velen bereidwillig zullen ondergaan om een ​​reis zo “vreedzaam” mogelijk te ervaren, het nieuws lijkt door de klanten dan ook meer dan positief te zijn ontvangen. Kinderen zullen echter niet uit het vliegtuig worden geweerd: ze zullen nog steeds aan boord zijn, maar gescheiden van het compartiment dat het bedrijf heeft gedefinieerd als "alleen voor volwassenen". Deze sector van het vliegtuig bevindt zich in het voorste deel van het vliegtuig, gescheiden van de rest van het voertuig door wanden en gordijnen, om het zo geluiddicht mogelijk te maken.

Advertisement

Vliegtuigen met kindvrije compartimenten: kosten en voordelen

Vliegtuigen met kindvrije compartimenten: kosten en voordelen

Alan Wilson/Wikimedia commons - CC BY-SA 2.0

Er zijn 93 zitplaatsen beschikbaar in het kindvrije gedeelte en kunnen geboekt worden door passagiers van 16 jaar en ouder. Elke route gaat dus zo'n 45 euro kosten, maar dat niet alleen: in het voor volwassenen gereserveerde gebied zijn ook negen zitplaatsen met meer beenruimte, voor een prijs van zo'n 108 dollar (99,5 euro). Dit gebied, exclusief "voor volwassenen", beweert de maatschappij, is perfect voor mensen die op zakenreis zijn en voor stellen die geen kinderen hebben.

Bovendien is dit ook zeer gunstig voor gezinnen met kinderen, die zelf meer ruimte hebben en niet te maken hebben met eventuele klachten van andere passagiers.

Atilay Uslu, oprichter van de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die deze service aanbiedt, zei: "Aan boord van onze vluchten proberen we altijd in te spelen op de verschillende behoeften van onze klanten en proberen we reizigers aan te trekken die op zoek zijn naar wat extra rust tijdens hun vlucht. We geloven ook dat dit een positief effect kan hebben op reizende ouders met kleine kinderen. Zij kunnen zonder zorgen van de vlucht genieten als hun kinderen meer lawaai maken." Andere luchtvaartmaatschappijen hebben al vluchten geïntroduceerd met zones die niet toegankelijk zijn voor kinderen, waaronder AirAsia voor langeafstandsvluchten, IndiGo, dat twee zones heeft die verboden zijn voor kinderen onder de 12 jaar, en Scoot, uit Singapore, dat al in 2013 Scoot-in-Silence cabines in gebruik nam. Daarnaast biedt Corendon hoteldeals alleen voor volwassenen op verschillende bestemmingen, waaronder Ibiza en Bodrum.

Wat vind je van dit idee?

Advertisement