Hij reageert op een bericht van ruim 25 jaar geleden gevonden in een fles

Janine image
door Janine

21 November 2023

Hij reageert op een bericht van ruim 25 jaar geleden gevonden in een fles
Advertisement

Tegenwoordig lijkt het reageren op een bericht zeker niet iets dat de moeite van het vermelden waard is: de technologie heeft ons eraan laten wennen en is goed geworteld in het leven van ieder van ons. De tijd dat we sms-berichten uitwisselden op mobiele telefoons lijkt ver weg en is allang vervangen door instant messaging apps en sociale media.

Maar als we iets verder teruggaan in de tijd, bestonden er die berichten die eeuwenlang het meest effectieve communicatiemiddel waren: brieven! Probeer je daarom eens de uitdrukking voor te stellen op het gezicht van de hoofdpersoon van dit verhaal toen hij een papieren brief in handen kreeg die bijna drie decennia oud was!

Advertisement

Het bericht in de fles

Het bericht in de fles

WCVB Channel 5 Boston/Youtube

Op een normale schooldag op de Oak Ridge School, een instelling in Sandwich, Massachusetts, veroorzaakte een brief die op het kantoor van de school arriveerde verwarring en nieuwsgierigheid onder het personeel van de school.

De brief was gericht aan Ben Lyons, een leerling van de vijfde klas op die school. Tenminste, dat dacht iedereen. Nadat ze hem overal hadden gezocht, moesten de directeur en het personeel het opgeven want ze konden de jongen niet vinden: ze besloten die mysterieuze brief te openen om de inhoud ervan te lezen. Ze waren allemaal verbaasd toen ze beseften wat het was en waarom ze kleine Ben niet konden vinden.

Het bericht was in feite een antwoordbrief gericht aan Ben, die de eerste was die er een had geschreven… meer dan 25 jaar geleden! Destijds deed het kind (nu een dertiger) een wetenschappelijke test over oceaanstromingen en had daarom het volgende bericht geschreven en gebotteld: “bedankt dat je zo vriendelijk bent geweeest om mijn fles op te pakken. We bestuderen oceaanstromingen, kun je antwoorden op deze vragen en alles terugsturen?”. Dit waren de vragen van de jongen.

Advertisement

De vondst van de brief en het antwoord

De vondst van de brief en het antwoord

WCVB Channel 5 Boston/Youtube

"Waar heb je de fles gevonden? In welke staat bevindt zich de fles?", vroeg het kind. 26 jaar later - meer dan 5000 km verwijderd van de kust van Cape Cod waar de fles in zee werd gegooid - was een man het strand aan het schoonmaken, in Les Sables-d'Olonne in Frankrijk, en vond de kleine "schat".

De Fransman verklaarde dat hij nogal wat moeite had met het openen van dat flesje dat hermetisch was afgesloten met was, maar uiteindelijk lukte het, hij las dat bijzondere bericht en beantwoordde alle vragen en stuurde uiteindelijk alles terug.

Ben Lyons werd later opgespoord en was ontroerd door die mooie herinnering. Zijn familie verklaarde dat wat er gebeurde fantastisch was: "het is geweldig om op deze manier scholastische concepten te leren, de wereld is uiteindelijk zo klein". Ook de school die Ben bezocht, gaf commentaar op het gebeurde en onthulde dat hij brieven zal blijven uitwisselen met die vriendelijke Fransman. Wat vind jij van dit prachtige verhaal?

Advertisement