Ze opent haar online bankrekening en ziet dat er een mysterieus bedrag is bijgeschreven: het is duizelingwekkend

Janine image
door Janine

12 December 2023

Ze opent haar online bankrekening en ziet dat er een mysterieus bedrag is bijgeschreven: het is duizelingwekkend
Advertisement

Stel je voor dat je toegang krijgt tot je bankrekening om je saldo te controleren en dat er een totaal onverwacht bedrag is bijgeschreven: dit is wat er gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal, die het verhaal op internet vertelde. Laten we er meer over te weten komen.

Advertisement

Er is ongeveer 79 miljoen euro op haar rekening bijgeschreven

Er is ongeveer 79 miljoen euro op haar rekening bijgeschreven

Hafidzah Abdullah/Linkedin

Maybank is een van de grootste banken in Maleisië en een van haar klanten kreeg op zijn zachtst gezegd een ongelooflijke "verrassing". Hafidzah Abdullah had zeker niet verwacht dat ze zo’n bedrag zou vinden nadat ze op haar bankrekening had ingelogd, maar dat is precies wat er gebeurde. De vrouw, directrice en medeoprichtster van een bedrijf dat zich bezighoudt met personeelszaken, ontdekte nadat ze haar accountgegevens op de website van de bank had ingevoerd dat ze 404.040.404,04 ringgit had ontvangen, wat overeenkomt met ongeveer 79 miljoen euro.

Ongelovig besloot Hadifzah het verhaal op haar Linkedin-profiel te delen en schreef: "Je zou denken dat ik de loterij heb gewonnen, toch?", waarbij ze de afbeelding liet zien van het bedrag dat op mysterieuze wijze plotseling op haar rekening verscheen. "Nou, niet echt, het zijn problemen!!!" voegde ze er later aan toe, waarbij ze specificeerde dat het helemaal geen onverwachte meevaller is, maar een fout die onvermijdelijk moet worden opgelost. Zo werd de rekening van Abdullah geblokkeerd nadat Maybank zich realiseerde dat er per ongeluk een grote storting was gedaan. Dit irriteerde uiteraard op zijn zachtst gezegd de vrouw, die zich via haar profiel hierover uitte.

Advertisement

De bank blokkeert de rekening zonder dit aan de klant te communiceren: de opmerkingen

De bank blokkeert de rekening zonder dit aan de klant te communiceren: de opmerkingen

Hafidzah Abdullah/Linkedin

De vrouw klaagde in feite over haar tegenslag bij de bank, die naar verluidt “besloten had mijn rekening te blokkeren zonder enig telefoontje, bericht of kennisgeving”. Het enorme bedrag dat ten onrechte op haar rekening werd gestort, bracht Maybank ertoe onmiddellijk in te grijpen, zonder het aan Abdullah door te geven. "Ze zeggen dat geld geen geluk kan kopen, maar Maybank weet wel frustratie te kopen", aldus de ontevreden klant, die haar grieven uitte. De bank in kwestie heeft een vermogen onder beheer van circa 203 miljard dollar en heeft ruim 2.200 vestigingen verspreid over twintig landen, waarvan de meeste zich in het zuidoosten van Azië bevinden.

Er was geen gebrek aan reacties onder de post van Hafidzah, iedereen was het ermee eens dat de klantenservice van de bank niet de beste is. Onder hen was die van Shaikh Munir Ahmad, hoofd van de klantengroep van de bank, die beweert contact te hebben opgenomen met Abdullah en haar te hebben verteld dat ze weer toegang kon krijgen tot haar rekening. Dezelfde klant bevestigde de volgende dag dat de storing was hersteld: "Nu heb ik toegang tot mijn persoonlijke en bedrijfsaccounts." Het niet kunnen inzien van je account kan voor ongemak zorgen, maar dit is zeker niet het eerste en enige geval waarin een soortgelijke situatie zich heeft voorgedaan.

Wat zou jij gedaan hebben in de plaats van Hafidzah?

Advertisement