Moeder blijft geschokt achter nadat een steward haar berispt omdat ze haar baby in het vliegtuig heeft verschoond

Janine image
door Janine

01 Januari 2024

Moeder blijft geschokt achter nadat een steward haar berispt omdat ze haar baby in het vliegtuig heeft verschoond
Advertisement

Reizen met het vliegtuig zou een van die momenten moeten zijn waarop we kunnen ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht en waarom niet, een beetje rust en vrede: niets en niemand weerhoudt ons ervan om tijdens de vlucht een dutje te doen of een film te kijken, vooral als we hebben het over een lange vlucht.

Als je echter met een kind te maken hebt, verandert de situatie – om voor de hand liggende redenen – drastisch. Maar dit hoort bij het ouderschap en bijna elk probleem heeft zijn oplossing. Het is echter heel anders als je met een baby te maken hebt en een bijzonder vijandige steward.

Het ongewone verhaal van Farah Naz Khan

Het ongewone verhaal van Farah Naz Khan

Rahul Singh/Pexels

Dit is precies wat de moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, Farah Naz Khan, overkwam tijdens haar vlucht - die bovendien eerste klas vloog - om van Montana naar Houston te reizen. De vrouw, arts, gespecialiseerd in endocrinologie, vloog met haar man en hun dochtertje toen het kleine meisje begon te huilen.

Na een paar snelle controles besefte de moeder dat de baby verschoond moest worden en daarom stond ze op met alles wat ze nodig had om haar luier te verschonen. Toen ze op het toilet was, had ze haar kleintje verschoond en was ze klaar om terug naar haar stoel te gaan. Ze werd echter abrupt tegengehouden door een nerveuze en opgewonden stem.

"Waar denkt u heen te gaan? Hebt u zojuist een vuile luier in de vuilnisbak van het toilet gegooid? Weet u dat er een risico bestaat op biologische besmetting?!", zei een steward minachtend tegen haar.

Advertisement

Een verontrustend telefoontje

Een verontrustend telefoontje

Pickpik

De vrouw wilde uitleggen dat ze de vuile luier in een plastic zakje had gedaan voordat ze hem in de vuilnisbak gooide, maar ze kon er niets tegenin brengen vanwege de heftigheid waarmee ze werd teruggefloten: die man had geëist dat ze terugkeerde naar het toilet, door het afval zou zoeken en terug zou keren met de luier. “Ik voelde me vernederd en gekwetst om zo de les gelezen te worden in het bijzijn van alle andere passagiers”, verklaarde de vrouw later. Uiteindelijk bracht ze de rest van de vlucht door met gebogen hoofd, een bittere smaak in haar mond en de luiertas van haar dochter aan haar voeten...

Dus zodra ze thuiskwam, besloot ze twee dingen: ze zou nooit meer met die luchtvaartmaatschappij vliegen en ze zou contact opnemen met de klantenservice om het incident te melden en een klacht in te dienen tegen de persoon die haar op die manier had behandeld. Kort nadat ze een schriftelijk rapport had verzonden, begon haar mobiele telefoon te rinkelen: het was de luchtvaartmaatschappij, maar toen ze opnam, besefte ze meteen dat ze geen enkele vorm van verontschuldiging zou ontvangen.

Een geïrriteerde mannenstem vertelde haar dat zij en haar gezin op een no-fly-lijst waren geplaatst (een lijst van degenen die niet mogen vliegen). Het was de steward die haar slecht behandeld had, ze was er zeker van en nu bracht hij dit nieuws aan haar over door tegen haar te blijven tekeergaan met zeer onaangename termen als "jullie mensen"...

De vrouw maakt zich nu ernstige zorgen: hoe komt die persoon aan haar persoonlijke telefoonnummer? Ze is van mening dat de veiligheid van haar gezin in gevaar is en zoekt gerechtigheid voor het onrecht dat haar is aangedaan. Wat denk jij ervan?

Advertisement