Een moeder onthult haar manier om kinderen te vermaken in het vliegtuig: maar ze kreeg veel negatieve reacties

Janine image
door Janine

08 Januari 2024

Een moeder onthult haar manier om kinderen te vermaken in het vliegtuig: maar ze kreeg veel negatieve reacties
Advertisement

Tijdens een vliegreis is het niet altijd gemakkelijk om kinderen te vermaken, de ruimte is beperkt, je mag geen lawaai maken en de vlucht kan ook erg lang duren. Het belangrijkste voor ouders is om wat speelgoed bij zich te hebben. Deze moeder en voormalig stewardess heeft een snelle en gemakkelijke manier gevonden om haar kinderen te laten spelen tijdens de vlucht.

Je hebt alleen plakband nodig

Je hebt alleen plakband nodig

Instagram/@nicholaknox

Nichola Knox, moeder van twee kinderen en influencer, deelde op haar Instagram-profiel deze methode die ze testte in een vliegtuig om haar kinderen te vermaken.

Ze deelde een video die al meer dan 6 miljoen keer bekeken is en liet iedereen versteld staan door de eenvoud ervan. In de video was te zien hoe een van haar kinderen speelde met groene papieren tape. Het kan worden gebruikt om figuren op ramen te maken, of als houder voor een glas, of zelfs als baan voor speelgoedauto's. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is het mooie van het spel, in al zijn eenvoud kan het echt nuttig zijn om uren door te brengen zonder dat de kinderen het merken.

Advertisement

De meningen in de reacties liepen uiteen

De meningen in de reacties liepen uiteen

Pixabay

Sommige ouders hebben enthousiast gereageerd en gezegd dat het een eenvoudig, milieuvriendelijk spel is dat ruimte laat voor de creativiteit van het kind. Anderen daarentegen wezen met een beschuldigende vinger naar de netheid en stelden dat het later aan het cabinepersoneel is om alle rommel op te ruimen die de kinderen en hun ouders achterlaten. In feite laten niet alle mensen zich leiden door het gezonde verstand om alles netjes achter te laten en alle stukjes tape te verwijderen. In het ergste geval moet het cabinepersoneel extra schoonmaken of vinden passagiers op de volgende vlucht onaangename resten van de vorige passagiers.

Op dit punt wilde de vrouw benadrukken dat ze, aangezien ze ook jarenlang stewardess is geweest, het nooit in haar hoofd zou halen om haar stoelen in wanorde achter te laten. Een regel die hoe dan ook voor jong en oud geldt.

Over het algemeen lijkt het idee echter in de smaak te zijn gevallen, je kunt het altijd uitproberen op je volgende vliegreis met je kinderen.

Hoe gedraag je je met kinderen in het vliegtuig?

Hoe gedraag je je met kinderen in het vliegtuig?

Pixabay

Als ouders van jonge kinderen is het normaal om je je zorgen te maken over de activiteiten die tijdens een vlucht kunnen worden uitgevoerd. De eerste zorg is altijd het niet storen van andere passagiers, maar er zijn voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om gênante situaties te voorkomen.

Allereerst is het altijd een goed idee om kinderen uit te leggen waar je bent en ze duidelijk te maken hoe ze zich in het vliegtuig moeten gedragen. Op langere vluchten hebben de stoelen zelf vaak een scherm waarop je naar een tekenfilm of film kunt kijken.

Het is altijd belangrijk om te onthouden om hun favoriete speelgoed mee te nemen, of het nu een pop, een knuffelbeest of een speelgoedauto is; het is voor hen geruststellend om dit tijdens de reis bij zich te hebben.

Het is altijd beter om op de grootte van het speelgoed te letten en de voorkeur te geven aan speelgoed dat klein is, zonder te kleine stukjes die gemakkelijk kwijt kunnen raken en speelgoed dat de stoelen kan bevuilen.

Als je geen speelgoed hebt, kun je ter plekke een woordspelletje verzinnen of proberen ze bezig te houden door ze een verhaaltje te vertellen, een hapje te eten of een sapje te drinken.

Uiteindelijk kan het ook voor de ouders leuk zijn om een boeiende activiteit te vinden en die lange uren tussen het spelen door te brengen.

Advertisement