Tiener mist opzettelijk het vliegtuig om niet op haar neefjes te hoeven passen

Janine image
door Janine

10 Januari 2024

Tiener mist opzettelijk het vliegtuig om niet op haar neefjes te hoeven passen
Advertisement

Familie-uitstapjes behoren vaak tot de mooiste herinneringen die in de hoofden van mensen zijn geprent, unieke momenten die hebben bijgedragen aan het vormen van een solide band tussen gezinsleden. Soms hebben niet alle ervaringen een positieve “smaak”, maar ook dit soort ervaringen tempert de persoonlijkheid van een individu.

Het belangrijkste is daarom niet zozeer de bestemming of zelfs maar hoe goed we met elkaar overweg konden: het gaat erom in ieder geval te proberen in contact te komen met anderen door iets meer te leren over hun manier van denken. Dan zijn er mensen die, net als de hoofdpersoon van dit verhaal, zo ver gaan dat ze alle middelen gebruiken om uit de buurt van de familie te blijven.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de tiener

Het verhaal van de tiener

Freepik - Not the actual photo

In dit geval is het meisje, een 17-jarige tiener, nooit met haar ouders vertrokken, tenminste niet voor de reis die ze ter ere van haar hadden georganiseerd. Ze vertelt het zelf en legt de redenen uit die haar ertoe hebben aangezet een plotselinge en originele beslissing te nemen, maar nu heeft ze spijt van haar gedrag.

"In mijn familie zijn we, naast mijn ouders, met zijn tweeën: ik ben nog minderjarig, en ik heb een oudere zus. In tegenstelling tot zij, die getrouwd is en twee kleine kinderen van 3 en 5 heeft, woon ik nog steeds bij onze ouders", begint het meisje te vertellen.

"Ik kan goed overweg met al mijn familieleden, maar ik heb een klein probleem met mijn oudere zus: elke keer dat ze bij ons thuis komt en ons komt opzoeken (ze komt zelfs zeven dagen achter elkaar naar ons), moet ik automatisch op haar kinderen passen”, zo legt het meisje uit.

Het meisje wordt niet betaald voor de aandacht en zorg die ze haar neefjes geeft, maar haar stille medewerking wordt als vanzelfsprekend beschouwd. Dus op een dag kreeg ze van haar ouders te horen dat ze haar naar Disneyland zouden brengen om haar laatste jaar, voordat ze volwassen zou worden, te vieren. Het idee was verleidelijk, maar toen ze eenmaal op het vliegveld aankwamen, stond er - verrassend genoeg - ook het gezin van haar oudere zus op hen te wachten... de tiener wist heel goed wat dit zou betekenen.

Advertisement

De reacties van forumgebruikers

De reacties van forumgebruikers

Stuartcollins1/Pixabay

"Het was de bedoeling dat ik de hele vakantie op de kinderen zou passen! Terwijl het de bedoeling was dat het een reisje zou zijn om mij te vieren", schreef de 17-jarige, terwijl ze al haar frustratie liet doorschemeren. Maar ze had andere plannen in gedachten.

"Ik was niet van plan om de oppas te zijn gedurende die week en dus profiteerde ik van een moment van afleiding en pakte ik mijn paspoort en verborg het in een sok die ik droeg", bekende ze.

Dus toen het tijd werd om de benodigde documenten voor het instappen te halen, was het paspoort van het meisje “op mysterieuze wijze” verdwenen. Ze kon niet meer met haar familie vertrekken en moest met een taxi naar huis terugkeren. Uiteraard had de hele kwestie de moeder en de oudere zus woedend gemaakt, die nu gedwongen waren voor de kleintjes te zorgen. De vader had misschien wel iets door en vertelde haar feitelijk dat hij haar gedrag begreep, maar dat hij de daaruit voortvloeiende geldverspilling niet goedkeurde. Dit is wat internetgebruikers ervan denken.

"Je vader had zijn geld kunnen besparen als hij je de waarheid had verteld, maar dat deed hij niet en daardoor werd hij medeplichtig: je hebt het goed gedaan", "voel je niet schuldig, want zij waren degenen die je voor de gek wilden houden, ik zou hetzelfde hebben gedaan”, schreef iemand anders. Wat denk jij ervan?

Advertisement