Controleer je portemonnee: er zijn 2 euromunten in omloop met een waarde van 2.000

Janine image
door Janine

23 Januari 2024

Controleer je portemonnee: er zijn 2 euromunten in omloop met een waarde van 2.000
Advertisement

We hechten altijd weinig waarde aan munten, als onze portemonnee er vol mee zit proberen we er altijd zo snel mogelijk vanaf te komen. Wat we misschien niet weten, is dat sommige ervan veel meer waard kunnen zijn dan we denken.

Een munt van 2 euro die eigenlijk 2.000 waard is

Een munt van 2 euro die eigenlijk 2.000 waard is

Pexels

Soms zijn simpele details voldoende om grote waarde te geven aan een object dat voor een onervaren oog volkomen normaal lijkt. Dit is precies wat er met deze munten gebeurt. Ongelooflijk maar waar: sinds 2007 zijn er maar liefst 20.000 munten van 2 euro in omloop die in werkelijkheid 2.000 per stuk waard zijn.

Wat is daarvan de reden? Het zijn munten met de beeltenis van Grace Kelly, de beroemde actrice en echtgenote van Prins Rainier van Monaco.

Deze munt is zo kostbaar geworden omdat hij een personage vertegenwoordigt dat zeer geliefd is bij het grote publiek en uiterst zeldzaam is.

Advertisement

Wie was Grace Kelly?

Wie was Grace Kelly?

oneredsf1/Flickr - CC BY-SA 2.0

Grace Kelly werd geboren in 1929 en was van Amerikaanse afkomst. Na haar acteerstudie begon ze in verschillende films te verschijnen en haar bekendheid begon toe te nemen. In 1955, nadat ze naar de Franse Rivièra was gegaan om een ​​film op te nemen, ontmoette ze prins Rainier van Monaco en slechts een jaar later, in 1956, trouwden de twee. Grace Kelly werd op dit punt officieel de prinses van Monaco. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren en in de loop der jaren veranderde Grace Kelly in een wereldwijd stijlicoon, altijd alert op haar uiterlijk en uiterst elegant.

Helaas werd Grace Kelly in 1982, op slechts 52-jarige leeftijd, het slachtoffer van een auto-ongeluk wat iedereen schokte.

In 2007, 25 jaar na haar dood, werd besloten deze 20.000 munten ter ere van haar en ter nagedachtenis aan haar te slaan.

Er zijn andere munten met een grote waarde

Er zijn andere munten met een grote waarde

Pexels

Dit is niet het enige geval van zeldzame munten die duizenden euro’s waard kunnen zijn. Er zijn bijvoorbeeld euromunten uit 1999 in omloop die een grote waarde hebben omdat ze een paar jaar voordat de euro officieel in gebruik werd genomen werden geslagen.

Uiteraard gebeurt dit niet alleen met euro's, maar elke munt heeft zijn eigen zeldzaamheden, er zijn veel gevallen van zeldzame dollars en ponden, die zelfs voor miljoenen dollars zijn verkocht.

Mocht je een ogenschijnlijk zeldzame munt tegenkomen, dan is het advies om contact op te nemen met professionals voor een juiste waardering. Vervolgens kunnen de munten worden verkocht op rommelmarkten of tijdens sommige veilingen. Veel liefhebbers en verzamelaars zijn altijd op zoek naar een nieuwe munt om aan hun collecties toe te voegen.

Advertisement