Klant is woedend nadat serveerster zichzelf fooi geeft

Janine image
door Janine

18 Januari 2024

Klant is woedend nadat serveerster zichzelf fooi geeft
Advertisement

Als je uit eten gaat, of het nu voor een snel ontbijt is voordat je naar je werk gaat, of als je gaat lunchen of avondeten, de service van het dienstdoende restaurant heeft een aanzienlijke invloed op de ervaring van de klant. Het is altijd prettig om beleefd, deskundig en behulpzaam personeel te vinden.

Dergelijke service kan letterlijk worden terugbetaald door een fooi te geven aan degene die ons goed heeft bediend, maar wat gebeurt er als het de serveerster is die volledig zelfstandig beslist wanneer en in welke hoeveelheid de fooi gegeven wordt?

via Reddit

Het verhaal van de woedende klant

Het verhaal van de woedende klant

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

We bevinden ons in Washington DC, waar een nogal “merkwaardig” incident plaatsvond dat veel discussie veroorzaakte op het net. De Olive Garden, een mooi restaurant, was de protagonist van het incident in kwestie. Een ontevreden klant vertelde het hele tafereel: hij besloot zijn slechte ervaring te delen op een bekend online forum.

De man was naar het genoemde restaurant gegaan om zijn maaltijd in alle rust, alleen, te nuttigen. Nadat hij had gegeten wat hij had besteld, was hij klaar om de rekening te betalen en de zaak te verlaten. Tot zover ging alles goed: het eten was heerlijk en de service was onberispelijk.

Hij had graag een fooi achtergelaten voor de serveerster - een jonge vrouw - die hem had bediend, maar daar kreeg hij de kans niet voor: de vrouw had zijn kaart genomen, die door de elektronische kassa gehaald, het bedrag ingetypt en hem uiteindelijk abrupt “geliquideerd”.

Het was precies de haast waarmee hij was weggestuurd die hem had verbaasd: hij had niet eens de kans gehad om haar een fooi te geven... wat natuurlijk vreemd is als je bedenkt hoezeer obers erop rekenen dat ze wat geld krijgen. Dus besloot hij een snelle controle uit te voeren door naar zijn bankafschrift te kijken. Er klopte iets niet.

Advertisement

De reacties van de gebruikers

De reacties van de gebruikers

Reddit

Om precies te zijn, het bedrag dat hem in rekening werd gebracht klopte niet: op zijn bonnetje stond een bedrag van $34,39, terwijl hem $42,68 in rekening was gebracht. Dus besloot hij de serveerster hiermee te confronteren, maar de vrouw leek hem te willen ontwijken....

Na ruim tien minuten lukte het de man eindelijk om haar ermee te confronteren, maar daarvoor had hij ook contact moeten opnemen met de restaurantmanager: pas op dat moment kwam de vrouw naar hem toe en probeerde uit te leggen wat er was gebeurd . De fout lag volgens haar bij de automaat: die had automatisch een fooi van 20% ingesteld en dat had ze niet opgemerkt. De directeur vond het incident niet belangrijk.

Als dit echter het zo was geweest, zou het bedrag dat aan de man in rekening was gebracht $41,27 zijn geweest en niet $42,68... Dus liet de man een kopie van de bon opnieuw afdrukken en verliet hij woedend het restaurant. Kort daarna postte hij een foto van de twee kassabonnen met zijn verhaal.

Dit waren de belangrijkste reacties van forumgebruikers: “ik heb daar gewerkt en een collega van mij is ontslagen omdat hij zich precies zo gedroeg als die serveerster: het is diefstal of fraude”, zei een gebruiker, “laat me raden, de serveerster in kwestie was een heel knap meisje... misschien was de manager daarom toegeeflijk”, schreef een ander. Wat denk jij?

Advertisement