Vriend betaalt het diner in het restaurant voor haar hele familie: maar het gebaar leidt ertoe dat de twee ruzie krijgen

Janine image
door Janine

09 Februari 2024

Vriend betaalt het diner in het restaurant voor haar hele familie: maar het gebaar leidt ertoe dat de twee ruzie krijgen
Advertisement

De eerste ontmoeting met de ouders van je partner is vaak een moment dat veel stress met zich meebrengt. Je probeert je zo goed mogelijk te gedragen, maar dit is niet altijd voldoende en het kan leiden tot daaropvolgende ruzies met je partner, net zoals in het verhaal van dit artikel is gebeurd.

Advertisement

Hoe moet je je gedragen als je de ouders van je vriendin voor het eerst ontmoet?

Hoe moet je je gedragen als je de ouders van je vriendin voor het eerst ontmoet?

Pexels

Wanneer je de familie van je partner voor het eerst ontmoet, heb je hoge verwachtingen en veel stress omdat je meteen een goede indruk wilt maken.

Om zo goed mogelijk met deze situatie om te gaan, zijn er verschillende tips en houdingen die je kunt toepassen.

Om te beginnen met de kleding: deze moet worden gekozen op basis van de context waarin de ontmoeting plaatsvindt en moet zowel jouw persoonlijke stijl als die van de toekomstige schoonfamilie respecteren. We raden je aan om te kiezen voor een casual of licht elegante look en te opvallende of opzichtige kleding te vermijden.

Tijdens de lunch of het diner raden we je aan om niet te praten over controversiële en verdeeldheid zaaiende onderwerpen zoals politiek en religie.

Probeer ook om je partner niet openlijk of zelfs subtiel te bekritiseren: het is niet het ideale moment om te laten weten dat je vriendin 's nachts snurkt en jou niet laat slapen!

Probeer ten slotte altijd een positieve en glimlachende houding aan te nemen en neem, indien mogelijk, een klein cadeautje mee voor de gastvrouw, zoals een bos bloemen of een culinaire specialiteit.

Advertisement

Hoe verliep de avond?

Hoe verliep de avond?

Pexels

Een meisje vertelde op Reddit, op het forum AITA (Am I The A*****e?), hoe haar Amerikaanse vriend tijdens een bezoek aan Roemenië om haar familie te ontmoeten, stond op het betalen van een diner dat uiteindelijk bijna €600 (ongeveer 3000 Lei) kostte.

Hoewel het meisje later het uitgegeven bedrag terugbetaalde om de spanningen te kalmeren, bleef de jongen klagen over wat er was gebeurd, waardoor er aanzienlijke spanningen in hun relatie ontstonden.

Het geschil kwam voort uit het feit dat het in Roemenië gebruikelijk is dat de gast voor het diner betaalt. De familie van het meisje bestelde daarom, volgens hun eigen tradities, veel verschillende gerechten om te delen, waardoor de rekening snel opliep, maar in de overtuiging dat zij uiteindelijk voor de maaltijd zouden betalen.

De jongen stond er echter op om zelf te betalen om een goede indruk te maken en was later geschokt door de hoge kosten en beschuldigde het meisje ervan hem in een gênante situatie te hebben gebracht.

De meningen op Reddit waren verdeeld: sommigen vinden dat de jongen onzorgvuldig was en zo'n hoge prijs had kunnen verwachten, vooral na het aanbod om te betalen; anderen vinden dat de familie van het meisje meer begrip had moeten tonen door niet zo overdreven veel te bestellen.

Dit verhaal onderstreept het belang van cultureel begrip en communicatie in interpersoonlijke relaties. De jongen, die niet op de hoogte was van de lokale gebruiken en andere verwachtingen had, kwam in een gênante en kostbare situatie terecht. Aan de andere kant hield de familie van het meisje, die hun eigen tradities volgden, niet volledig rekening met de positie van de jongen.

Advertisement