Onderhoud van omheiningen: het ingenieuze en innovatieve idee van een moeder om ze lang mee te laten gaan

Janine image
door Janine

31 Januari 2024

Onderhoud van omheiningen: het ingenieuze en innovatieve idee van een moeder om ze lang mee te laten gaan
Advertisement

Het onderhoud van hekken en schuttingen is een activiteit die we vaak uitstellen omdat het veel tijd en ook veel geld kost. Op de lange termijn moet dit werk echter noodzakelijkerwijs worden gedaan om een ​​al te duidelijke verslechtering van wat onze eigendommen begrenst, te voorkomen. In dit proces zou het slimme idee van een Amerikaanse moeder ons kunnen helpen.

Advertisement

Hoe zijn omheiningen ontstaan?

Hoe zijn omheiningen ontstaan?

Pickpik

De geschiedenis van omheiningen is nauw verbonden met de industriële revolutie, vooral in Groot-Brittannië in de 18e eeuw.

In die periode werden niet-omheinde open velden omgevormd tot omsloten privé-grond, vaak ten koste van kleine landeigenaren. Deze verandering werd mogelijk gemaakt door de Enclosure wetten, die grootgrondbezitters in staat stelden hun land te privatiseren en te verbeteren.

Tegenwoordig worden omheiningen vaak gebruikt in huiselijke contexten om tuinen af ​​te bakenen en er zijn veel soorten, die variëren in vorm, grootte en materiaal waarmee ze worden gebouwd, zoals hout, ijzer, staal en metselwerk.

Advertisement

Wat gebruikte de vrouw om haar hek te schilderen?

Wat gebruikte de vrouw om haar hek te schilderen?

@hastingscircle/Instagram

Mady is een Amerikaanse moeder die op Instagram bekend is met haar profiel @Hastingscorner waarop ze vooral landbouw- en tuintips deelt. Ze heeft meer dan 35.000 volgers.

Haar verhaal deed onlangs de ronde op het web omdat ze ervoor koos om zelf een nieuw hek om haar huis te bouwen. Tot nu toe niets vreemds, maar het bijzondere zit hem in het soort materiaal dat ze besloot te gebruiken om de omheining te verven: asfaltverf, om precies te zijn Gardner-Gibson Fence-Post Asphalt verf, in de kleur Black-Beauty.

Deze verf, die ongeveer $50 kost voor een emmer van 17 liter, is niet alleen esthetisch, maar is bedacht om de levensduur van een houten hek te verlengen. Het verzegelt het hout, voorkomt roest en is bestand tegen weersinvloeden. Het is ook bestand tegen schimmel en UV-stralen.

Mady vond dit product vooral handig omdat je houten palen met slechts één laag verf kunt behandelen en het lijkt uitstekende sneldrogende eigenschappen te hebben. Het wordt echter aanbevolen om ten minste acht uur te wachten voordat je een tweede laag aanbrengt.

Innovatieve verf

Het onderhoud van omheiningen is een belangrijke activiteit om hun functionaliteit en esthetiek in de loop der tijd te behouden. Mady's innovatieve keuze voor asfaltverf is een praktisch voorbeeld van hoe innovatie het onderhoud kan vergemakkelijken en de duurzaamheid van omheiningen kan verbeteren.

Was jij al bekend met dit nieuwe type verf?

Advertisement