Op zijn bruiloft doet de bruidegom ook een belofte aan de zoon van de bruid: “Ik zal van je houden en je onderwijzen”

Janine image
door Janine

19 Februari 2024

Op zijn bruiloft doet de bruidegom ook een belofte aan de zoon van de bruid: “Ik zal van je houden en je onderwijzen”
Advertisement

Geloften, ook wel huwelijksgeloften genoemd, zijn een belangrijk, maar vooral emotioneel onderdeel van een huwelijk. Bovendien zijn ze vaak een gelegenheid om je partner te laten weten welke doelen je jezelf hebt gesteld voor je toekomstige leven samen, zoals Eldridge Buchanan deed in zijn ontroerende toespraak die het internet rondging.

Advertisement

Wat zei Eldridge Buchanan op zijn bruiloft?

Wat zei Eldridge Buchanan op zijn bruiloft?

Instagram/@dakadavid_

Toen Eldridge Buchanan trouwde met Asia Green Buchanan, besloot hij zijn geloften niet alleen met zijn bruid te delen, maar ook met haar 7-jarige zoon Kayden.

Het emotionele moment werd vastgelegd op camera door hun videomaker, A Love Experience, die vervolgens een clip van de toespraak deelde op Instagram. Sindsdien is de video van de geïmproviseerde geloften viral gegaan met meer dan 45.000 likes.

In de video spreekt Buchanan Kayden toe met ontroerende woorden, waarin hij belooft om samen plezier te maken, huiswerk te doen, maar bovenal om zijn hele zelf te investeren om ervoor te zorgen dat Kayden opgroeit als een persoon van waarde die in staat is om zichzelf te waarderen.

Buchanan onthulde dat hij pas vijf minuten voor aanvang van de toespraak besloot om de geloftes met Kayden te delen, maar hij voelde een sterke behoefte om de jongen, die hij als zijn zoon beschouwt, duidelijk te maken hoeveel hij om hem en zijn opvoeding gaf.

Green Buchanan, die niet wist dat haar man de geloften met haar zoon zou delen, zei dat ze "veel geluk" had dat ze een partner als hij had gevonden om voor Kayden en zijn toekomst te zorgen.

Advertisement

Hoe schrijf je een goede trouwbelofte?

Hoe schrijf je een goede trouwbelofte?

Instagram/@dakadavid_

Zoals we hebben gezien, is de uitwisseling van trouwgeloften een zeer emotioneel moment op een bruiloft en hoewel improvisatie spannend kan zijn, is het altijd goed om van tevoren iets voor te bereiden. Je wilt niet het risico lopen om stil te vallen op de belangrijkste dag van je leven.

We raden je daarom aan om ruim van tevoren te beginnen met de voorbereiding, zodat je de tijd hebt om na te denken en de tekst te bewerken tot je tevreden bent met je eindresultaat.

Put uit je diepste gevoelens om uit te drukken wat je echt voelt en schrijf op een eenvoudige en authentieke manier om de boodschap voor iedereen begrijpelijk en ontroerend te maken.

Denk na over de belangrijkste momenten in je verhaal en aarzel niet om enkele grappige anekdotes toe te voegen om de stemming te verlichten en het moment onvergetelijk te maken.

Neem ook je toekomstige dromen en verlangens als koppel op door de ambities die je samen hebt te schetsen.

Vergeet tot slot niet om het meerdere keren te herlezen en je voordracht te oefenen om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aankomt op de grote dag.

Het verhaal van Eldridge Buchanan en zijn geloften die hij niet alleen met zijn bruid deelde, maar ook met zijn stiefzoon Kayden tijdens hun bruiloft, is een perfect voorbeeld van hoe huwelijksgeloften een diep betekenisvol en persoonlijk moment kunnen zijn. 

Buchanan's actie om Kayden in zijn geloften op te nemen onderstreept het belang van het erkennen en eren van bestaande en toekomstige relaties binnen het nieuwe gezin dat gevormd wordt. Dit gebaar ontroerde niet alleen zijn bruid en de aanwezigen, maar inspireerde ook veel mensen online en ging viraal vanwege de oprechtheid en tederheid.

Advertisement