Een cruise neemt een onverwachte wending door een bijzonder voorwerp in de koffer

Janine image
door Janine

14 Mei 2024

Advertisement

Een reis op een cruiseschip kan uitdraaien op een nogal onaangename situatie als je niet oplet welke spullen je mee aan boord mag nemen en welke daarentegen verboden zijn en thuis moeten blijven. Dit is wat er gebeurde met een gezin, dat een nogal eigenaardig apparaat in hun bagage had.

Advertisement

Wat is er precies gebeurd?

Freepik

Tijdens een cruise naar de Caraïben werden een passagier en haar moeder opgeroepen voor een veiligheidscontrole aan boord van een cruiseschip omdat ze een ontoelaatbaar voorwerp in hun bagage hadden gestopt.

Het voorwerp in kwestie was een draagbare wasmachine, die gewoon kan worden aangesloten op een standaard kraan en een stopcontact en die vaak online wordt verkocht.

De twee werden streng behandeld tijdens de inspectie, een ervaring die de passagier beschreef als vernederend in een brief aan een vertegenwoordiger van de cruisemaatschappij, waarin ze haar ongemak uitte over de behandeling die ze kregen.

De vertegenwoordiger reageerde, betreurde het veroorzaakte ongemak en verduidelijkte dat het niet de bedoeling was om hen in moeilijkheden te brengen, maar om zich te houden aan de veiligheidsprotocollen die waren opgesteld voor het aan boord gaan van het schip.

De cruisemaatschappij houdt namelijk een lijst bij met verboden voorwerpen aan boord om de veiligheid en het comfort van de passagiers te garanderen.

Wat de kwestie van het wassen van kleding betreft, onderstreepte het bedrijf echter dat er vrijwel altijd een zelfbedieningswasserette aan boord is, waar ook passagiers gebruik van kunnen maken.

Advertisement

Welke voorwerpen zijn verboden aan boord van een cruiseschip?

Freepik

Verboden voorwerpen aan boord van een cruiseschip zijn allerlei voorwerpen die een risico kunnen vormen voor de veiligheid of het comfort van de passagiers.

Warmteproducerende apparaten zoals strijkijzers, kookplaten, elektrische fornuizen en stoomapparaten zijn over het algemeen verboden vanwege hun hoge energieverbruik en brandgevaar.

Daarnaast zijn voorwerpen zoals kaarsen, wierook en vuurwerk, die brand kunnen veroorzaken als ze worden gebruikt in een kleine ruimte zoals een cruiseschip, vaak verboden. Bepaalde sport- en recreatieartikelen kunnen ook verboden zijn als ze potentieel gevaarlijk of omvangrijk zijn.

Het is daarom belangrijk dat gasten van cruiseschepen altijd de specifieke lijst met verboden voorwerpen aan boord raadplegen die door de cruisemaatschappij zelf wordt verstrekt voordat ze beginnen met inpakken voor hun reis. Op die manier kunnen ongemakken tijdens de veiligheidscontroles bij het inschepen worden vermeden en kan een veilige en aangename vaart voor iedereen aan boord worden gegarandeerd.

Advertisement
Dit vind je misschien ook interessant