"Mijn schoonmoeder probeert mij te vervangen: ze wil mijn kind flesvoeding geven in plaats van dat ik het voed"

Janine image
door Janine

02 Juni 2024

Mijn schoonmoeder probeert mij te vervangen
Advertisement

De komst van een baby is altijd blij nieuws, en vooral de familieleden van de zwangere persoon behoren tot de meest enthousiaste mensen.

Zoals de schoonmoeder van de vrouw over wie we gaan vertellen: ze heeft alles al gepland voor de naderende komst van de baby, maar zonder de goedkeuring van de aanstaande moeder... in feite besloot ze op eigen initiatief dat ze de baby borstvoeding wil geven. Laten we eens kijken wat er precies gebeurd is.

via Mumsnet

Advertisement

Het verhaal van de moeder over haar zorgen

Freepik - Not the actual photo

De aanstaande moeder wendde zich tot het forum van Mumsnet om advies te vragen over hoe ze een oplossing kon vinden die haar schoonmoeder niet zou kwetsen. 

"Ik ben van plan om alleen en uitsluitend borstvoeding te geven op een natuurlijke manier: ik heb me altijd de warmte van mijn kind voorgesteld terwijl ik hem tegen me aan hield”, begon de jonge vrouw te vertellen. Daarna voegde ze eraan toe dat ze begrijpt hoe belangrijk flesvoeding is: het is in feite een effectieve en gezonde alternatieve methode om de baby te voeden.

"Degenen die door bepaalde problemen niet de mogelijkheid hebben om borstvoeding te geven, zullen zeker flesvoeding gebruiken, hetzelfde geldt voor degenen die - hoewel ze het kunnen - het willen verkiezen boven moedermelk. Ik ben echter voor natuurlijke borstvoeding: zo heb ik altijd gedacht en ik ga nu niet van gedachten veranderen”, vervolgde de vrouw.

Het was jammer dat haar schoonmoeder onmiddellijk tussenbeide kwam en verklaarde dat ze flesvoeding wilde geven om de baby te voeden. In plaats van de aanstaande moeder.

Advertisement

De adviezen van gebruikers van het forum

Freepik - Not the actual photo

"Ik heb het gevoel dat mijn schoonmoeder mij een rol wil afnemen die mij toekomt... het feit dat ze flesvoeding wil geven in plaats van mij, geeft me het gevoel dat ze van plan is mij te vervangen en haar plaats als moeder in te nemen”, bekende de vrouw uiteindelijk en vroeg gebruikers om hulp.

“Je hebt het volste recht om je ongenoegen te uiten, in feite zou je vanaf het begin moeten aangeven dat je er geen voorstander van bent, nu de baby nog niet geboren is: praat met je schoonmoeder en vertel haar dat je van plan bent om borstvoeding te geven, je zult zien dat ze het zal begrijpen”, stelde een gebruiker voor, "We hebben het over jouw baby! Alle beslissingen hierover zijn aan jou en je man. Ik raad je aan om je bedoelingen meteen duidelijk te maken voordat de situatie uit de hand loopt”, schreef een ander.

“Iedereen die zijn eigen wensen (zoals je schoonmoeder) boven die van de baby stelt, moet bij hem uit de buurt blijven. In plaats daarvan zou je schoonmoeder je een ander soort hulp kunnen aanbieden: je hebt zeker hulp nodig bij de zorg voor je kind in het algemeen, bij het schoonmaken en bij het koken", zei een ander. Wat zou jij deze moeder aanraden gezien haar delicate situatie?

Source:

Mumsnet

Advertisement