Bouw Een Huis Binnen Enkele Uren, Deze Innovatieve Bakstenen Waarmee Je Dat Doet Bestaan Al! - BekijkDezeVideo.nl
x
Bouw Een Huis Binnen Enkele Uren, Deze…
Hoe Gebruik Je Het Uiteinde Van Een Rolmaat? Wij Hebben Alle Geheimen Onthuld Met Deze Uitvinding Kan Je Zonnepanelen Maken... In Je Achtertuin!

Bouw Een Huis Binnen Enkele Uren, Deze Innovatieve Bakstenen Waarmee Je Dat Doet Bestaan Al!

23 Oktober 2016 • Door Skip
21.571
Advertisement

Een nieuwe tak van de Mexicaanse bouwindustrie heeft een constructiemethode ontwikkeld die niet alleen de kosten terugdringt en de manuren omlaag brengt, maar ook de problemen oplost waar mensen in de landelijke gebieden van Mexico tegenaan lopen. Niet iedereen daar heeft voldoende geld om een woning te kunnen veroorloven. Dankzij deze constructiemethode is dat wel het geval.

Het zijn cementblokken die je zelf in elkaar kunt zetten, ze sluiten op elkaar aan en passen in elkaar, zonder dat daar cement of specie voor nodig is, terwijl er wel stevigheid en soliditeit gegarandeerd wordt.

De nieuwe school van bouwers leunt naar het ontwikkelen van constructiemethoden die steviger zijn terwijl er minder materiaal wordt gebruikt.

Deze blokken zijn een voortvloeisel uit een innovatieve bouwmethode die al bekend was. Het is mogelijk om een compleet gelijkvloers gebouw uit de grond te stampen binnen enkele uren dat stevig en bestendig is. Er is geen cement nodig om het te fixeren, het is voldoende om ze in de geleiders te plaatsen en te kijken of ze goed in elkaar zitten.

Ook is het niet eens nodig om specialisten in te schakelen, dankzij deze blokken kan iedereen zijn eigen woning bouwen.

Het is echt een revolutie wanneer je je bedenkt dat ze in Mexico in de armste gebieden hele gezinnen zijn die hun huizen bouwen met wat ze maar ook op straat vinden omdat ze geen cent uit te geven hebben. Ze kunnen hun geld zelfs niet besteden aan een klein huis omdat de kosten van materialen zo hoog zijn.

Ze heten ARMO Blocks en ze zijn ontworpen door het bouwbedrijf Armato Omega en architect Jorge Capestrano.

Tijdens een persconferentie hebben ze te kennen gegeven dat deze blokken zijn ontworpen voor een nieuwe manier van bouwen en dat de bedenkers in willen springen op de vraag naar degelijke onderkomens voor gezinnen in Mexico.

Dankzij deze innovatieve methode is het mogelijk geweest om 300 woningen te bouwen in Sierra Negra

Advertisement

Het basisidee is dat van een puzzel. De stukjes passen in elkaar, en er is slechts een minimale hoeveelheid van cement nodig (pas om de 80 centimeter die je de hoogte in bouwt).

Op arme plaatsen waar water schaars is, waardoor het moeilijk is mortel en cement te maken, bieden deze blokken de enige oplossing.

Deze zelfbouwbakstenen kunnen tenslotte worden gebruikt in de gebieden die zijn getroffen door natuurrampen. In korte tijd kunnen er gegarandeerd echte en degelijke woningen staan in plaats van tentenkampen. 

Interessante ontwikkelingen zoals deze dragen bij aan de ontwikkeling van landen!

Zie hier deze video waar een eenvoudige demonstratie wordt gegeven van de eenvoud waarmee deze blokken kunnen worden gebruikt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt