Twaalfjarige renoveert haar huis in 10 dagen voor iets meer dan 116 euro

Janine image
door Janine

26 Juni 2022

Twaalfjarige renoveert haar huis in 10 dagen voor iets meer dan 116 euro
Advertisement

We herinneren ons allemaal de zware lockdown-periode van 2020, toen we zongen vanaf de balkons en zelfgemaakte pizza's bakten om de tijd in isolatie door te brengen, wachtend op een oplossing voor de Coronavirus-pandemie. Welnu, in die tijd verveelde Bea, een 12-jarig meisje, zich erg zoals de meeste van haar aan huis gebonden leeftijdsgenoten, dus dacht haar moeder, expert in bricolage, na over wie ze zou vragen om in huis te helpen. Het meisje accepteerde het graag. Susie Levache uit Kent, VK, zei dat haar dochter Bea vastberaden, rebels, leuk en creatief is, dus het is niet meer dan normaal dat ze wilde profiteren van haar extra vrije tijd.

via BoredPanda

"Tijdens de lockdown klaagde ze dat ze zich verveelde terwijl ik probeerde wat renovaties en werkzaamheden in huis te doen", zei Levache. "Om haar een lesje te leren, vroeg ik haar een muur op te meten die ik op het punt stond te bekleden. Toen liet ik haar zien hoe ze de werkbank en de handzaag moest gebruiken en voordat ik het wist, had ze het houtwerk in mijn kantoor voltooid, helemaal in haar eentje”.

Al snel besloot de jonge "leerlinge” om de rest van het huis te verbouwen en haar moeder was blij om haar te begeleiden. Bea voelde zich klaar voor een groter project: de keuken. Vanwege COVID waren de winkels echter gesloten, waardoor het niet mogelijk zou zijn om nieuwe bovenkasten te kopen. Ze moest een manier vinden om te werken met wat ze al had. Ze besloot dat de niet-passende verf perfect zou zijn en ging aan de slag met een zeer krap budget. Eenvoudige aanpassingen en een paar verflagen, samen met nauwgezet werk, maakten het mogelijk om het uiterlijk van de keuken drastisch te veranderen. Het resultaat was absoluut perfect.

Advertisement

Naarmate de dagen verstreken, vond Bea andere projecten om aan te werken. Elke kamer zag er niet alleen prachtig uit, maar behield ook dezelfde sfeer als de keuken en het kantoor, waardoor een prachtig kleurenspel door het hele huis ontstond. Elke kamer was in staat om te "samensmelten" met de volgende. Tijdens het proces leerde de 12-jarige gemakkelijk werken met een elektrische boor, schuurmachine, tegelsnijder, handzaag, sjabloon en waterpas. Geen wonder dat haar werk er zo professioneel uitziet - ze gebruikte het juiste gereedschap.

Wat de kosten betreft, er werd uiteindelijk iets meer dan €116 uitgegeven aan extra spullen om de veelheid aan projecten te voltooien. De rest werd verkregen uit materialen die in het huis aanwezig waren en uit voorwerpen die hergebruikt konden worden. Het duurde ongeveer tien dagen om alle kamers te voltooien. Bea stopte pas toen ze zag dat het hele huis volledig gerenoveerd was. De toewijding van dit jonge meisje heeft zeker zijn vruchten afgeworpen: dit meesterwerk met een beperkt budget - ook al lijkt het niet zo - lijkt tot in de puntjes te zijn uitgevoerd.

Advertisement