Hier zie je hoe je zelf thuis 'luipaardbrood' kunt bakken!

door Sarah Nichele

08 December 2016

Hier zie je hoe je zelf thuis 'luipaardbrood' kunt bakken!
Advertisement

Met dit recept kun je zelf thuis een luipaardbrood bakken. Hiermee zal je indruk weten te maken op je gasten. Dit moet je doen:

Maak een deeg met 375 g bloem, 1/2 theelepel zout, 35 g suiker, 1 theelepel gedroogde gist en 265 ml melk. Als je een compact deeg hebt verkregen, voeg je er 20 g boter aan toe en kneed het deeg 20 minuten door.
Verdeel het deeg in tweeën en plaats de ene helft in een kom om het te laten rijzen. Maak de andere helft plat met je vingers en verdeel er 15 g cacao en een scheutje melk overheen. Kneed het deeg goed door en verdeel het wederom in tweeën. Leg de ene helft weg in een kom om te rijzen en meng de andere helft met donkere kleurstoffen (rood, groen en blauw) waardoor het deeg zwart kleurt. Leg ook dit deeg weg om te rijzen. 
Verdeel het kleurloze deeg vervolgens in 6 balletjes, evenals het bruine en zwarte deeg. Neem van elke kleur een bolletje en dek de overige bolletjes af met een theedoek. Rol het bruine deeg uit tot een slang en rol het zwarte deeg plat. Plaats het bruine rolletje op het zwarte deeg en vouw het zwarte deeg om het rolletje. Rol het witte deeg uit en plaats hier de in het zwarte deeg gehulde bruine rolletje op. Rol het geheel op. Herhaal dit voor alle bolletjes. En plaats de verkregen slierten in een rechthoekig bakblik. Plaats het geheel 25 minuten in de oven op 180°C. 
Laat het brood goed afkoelen en snijd het vervolgens in sneetjes om het effect mooi uit te laten komen!

Bekijk de video om het proces stap voor stap te zien! 

Advertisement
Advertisement