Thuis olie produceren alsof je koffie aan het zetten bent: dit is de mini-oliepers! - BekijkDezeVideo.nl
x
Thuis olie produceren alsof je koffie…
Shakshuka, een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten waarbij je je vingers letterlijk zult aflikken! De chihuahua verdween elke avond... ze besloten het dier te volgen om te kijken waar hij elke keer naartoe gaat...

Thuis olie produceren alsof je koffie aan het zetten bent: dit is de mini-oliepers!

14 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
7.767
Advertisement

In een wereld waarin onze voeding voor een groot deel in handen is van een klein aantal multinationals, is het voor jonge beginnende ondernemers moeilijk om met ten minste één merk op de markt te komen. Met name op het gebied van agrobusiness die is ontstaan naar aanleiding van het verlangen van de consument om bewust te eten, is de concurrentie moordend. De ontwerpers van deze eerste oliepers voor in huis hebben echter een gat in de markt weten te ontdekken. Met dit apparaat kan iedereen thuis olie produceren met olijven of uit zaden, waarbij zowel de smaak als de gezondheid gewaarborgd blijft.


RevOILution

foto: RevOILution

De ontwerpers van de RevOILution hebben een apparaat bedacht waarmee thuis extra-vergine olijfolie kan worden gemaakt. Met dit apparaat worden de olijven koud geperst, met als resultaat een sterke maar verfrissende olijfoliesmaak, die niets afdoet aan de organoleptische eigenschappen van de olijf zelf. De machine is klein in omvang en bovendien eenvoudig te reinigen.

Yoda

Een ander voorbeeld van een koudpersapparaat is de Yoda, een oliepers met verschillende vooringestelde programma's waarmee je olie kunt persen uit verschillende soorten zaden en noten, zoals pinda's, sesam, zonnebloempitten, koolzaad, lijnzaad en walnoten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt