Projecten, tuinideeën en doe-het-zelftips die iedere liefhebber van groen zou moeten weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Projecten, tuinideeën en doe-het-zelftips…
11 historische foto's die iedereen zou moeten zien Een meisje overlijdt plotseling: volgens de ouders is het de schuld van een bekende energiedrank

Projecten, tuinideeën en doe-het-zelftips die iedere liefhebber van groen zou moeten weten

Door Janine
1.722
Advertisement

Het hebben van een groene ruimte in een woning is bijna net zo belangrijk als het hebben van een keuken: het motief? Het belangrijkste is dat het zorgen voor bloemen en planten meer kan ontspannen dan veel andere methoden.Daarna komt het esthetische: binnenkomen in een huis met groen geeft je een gevoel van leven, welzijn en op een bepaalde manier geeft het een positieve energie aan wie er woont en wie er op bezoek komt. Heb je nog twijfels over waarom je zou moeten gaan tuinieren owat planten op je balkon zou moeten zetten? Hier wat trucjes die jouw groene hoekje naar een ander niveau brengt...

1. Controleer of de zaden nog steeds goed zijn om te planten.

foto: Food52

Probeer eerst dit: leg wat zaden op vochtig keukenpapier en kijk wat er de dagen daarna gebeurt. Als er groene of witte wortels uitkomen, kun je de ontkiemde zaden in de aarde planten.

2. Een detail om te verstoppen (maar niet goed genoeg) in de tuin.

Verzamel wat stenen en schrijf er de namen van de familie en wat inspirerende zinnen op: "Onze familie is zo sterk als een rots", wat vind je daar van?

Advertisement

3. Rollen wc papier als basis voor plantjes.

We hebben allemaal rollen wc papier in huis. Bewaar het lege rolletje, ze zijn heel geschikt om zaden te ontkiemen voor je ze in de aarde gaat planten!

4. Plak etiketten op de planten.

foto: Thisoldhouse

Bewaar het lege zakje van de zaden die je plant: je hebt ze nodig om etiketten op de potten te plakken en de planten te meteen te herkennen. Gebruik lange tandenstokers om ze mee vast te maken.

5. Ook terracotta potten kunnen speciaal zijn.

Als je de gewone terracotta potten wilt opfleuren, koop dan wat flessen spray. Met plakband maak je geometrische figuren en spuit je in kleuren die je wilt.

6. Hou de ruimtes schoon.

foto: Thisoldhouse

Wanneer de planten in de potten nog jong zijn, hebben ze nog geen voldoende wortels ontwikkeld om te voorkomen dat de aarde uit de geperforeerde bodem valt. Als je niet meer overal aarde wilt vinden, kun je een koffiefilter op de bodem van de potten leggen: het filter zal met de tijd verteren maar tegelijkertijd ontwikkelen de zaailingen wortels.

7. Automatisch water geven.

foto: Youtube

Vul een fles met water (wijn of bier bijvoorbeeld) en keer hem om in een pot. Het water loopt de fles pas uit als de aarde het nodig heeft, oftewel wanneer de aarde droog is.

8. Recyclen.

foto: Ikeahackers

Kijk eens hoe je eens douchemandje verandert in een bloempot.

9. Herstel verlepte planten.

foto: LifeHacker

Ook al lijken ze dood, de meeste droge planten hebben nog een mogelijkheid om op te knappen. Het geheim is om alle gele stelen eraf te snijden (ook al betekent dat, dat er bijna niets van de plant overblijft), niet teveel in de zon laten staan en veel water geven.

10. Ongebruikte potten decoreren.

foto: Diyncrafts

Heb je na jaren tuinieren potten over? Als je niet weet wat je ermee moet, is dit misschien een idee: een vuurtoren die over jouw tuin waakt!

Dit waren een heleboel tuinideeën: als je er nog niet genoeg hebt, hebben we een handleiding voor je. Het is heel belangrijk om de waterafvoer te verzekeren, om stagnatie en paddestoelvorming te voorkomen. Als je een pot heb met niet geperforeerde bodem, zo bereid je je voor op de zaailingen!

Tags: IdeeënTuinierenGreen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt