9 natuurlijke herbiciden die je thuis kunt bereiden om onkruid te verwijderen en de bloemen te beschermen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 natuurlijke herbiciden die je thuis…
13 trucjes die iedereen moet weten om geen eten meer weg te gooien 10 voordelige en doe-het-zelf-projecten die onmiddellijk moeten worden gekopieerd om jouw kat gelukkig te maken

9 natuurlijke herbiciden die je thuis kunt bereiden om onkruid te verwijderen en de bloemen te beschermen

Door Janine
2.500
Advertisement

Ben je tegen het gebruik van de chemische bestrijdingsmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn, maar ben je te lui om het onkruid handmatig uit je tuin te verwijderen? Gelukkig voor jou is er een oplossing, het is goedkoop en milieuvriendelijk, in ieder geval veel goedkoper dan de chemische bestrijdingsmiddelen. Zo ga je te werk met het gebruik van spullen die je praktisch al in huis hebt zonder de prachtige bloemen te beschadigen.

  • Natriumbicarbonaat. Dit ingrediënt is geweldig om te voorkomen dat onkruid groeit. Het elimineert echter ook het onkruid dat er al staat: bedek het volledig met ongeveer een eetlepel bicarbonaat, en strooi het poeder over de bladeren en wortels.
  • Keukenzout. Keukenzout voorkomt dat de plant wortel schiet, zodat het langzaam verdwijnt. Je kunt het zout direct verspreiden of een oplossing van zout water koken in een verhouding van 1:2 en de oplossing in de getroffen gebieden gieten.
  • Kranten. Leg kranten neer daar waar je de aangetaste planten volledig wilt elimineren, vooral waar ze al diep geworteld zijn. Maak ze vast met natte vellen krantenpapier zodat ze geen licht en lucht krijgen, dat noodzakelijk is voor de groei.
  • Maïsmeel. Strooi de meel waar je het onkruid wilt verwijderen of waar je niet wilt dat het groeit.
  • Witte azijn. Azijnzuur is uitstekend voor het beschadigen van onkruid. Regelmatig spuiten, als het regent moet je het wat vaker aanbrengen.
  • Gekookt water. Er bestaat niets natuurlijkers dan een bestrijdingsmiddel op basis van gekookt water. En het werkt!
  • Afwasmiddel. In het uiterste geval kun je een oplossing klaarmaken op basis van afwasmiddel: meng azijn, keukenzout en afwasmiddel in gelijke delen, doe alles in een spuitfles en spuit op het onkruid.
  • Mulchen. Je kunt ook mulchen oftewel de basis van planten die je teelt en de omliggende grond met natuurlijk materiaal bedekken (boomschors, kiezels, grind,...): op deze manier bedek je het onkruid en voorkom je dat het weer groeit.
  • Wodka. Meng 30 ml wodka, enkele druppels vloeibare afwasmiddel en twee kopjes water.
Tags: IdeeënTuinierenGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt