We stellen je voor aan het nieuwe en gevaarlijke eiland dat in de Bermuda Driehoek is verschenen

Janine

08 Oktober 2017

We stellen je voor aan het nieuwe en gevaarlijke eiland dat in de Bermuda Driehoek is verschenen
Advertisement

Iedereen noemt het Shelley Island, schelpeneiland, vanwege de grote hoeveelheid resten van weekdieren en gekleurde stenen die je er kunt vinden. Het gaat om een eiland dat zich in de lente van 2017 gevormd heeft op Cape Point, aan de kust van het Nationaal Park van Cape Hatteras in Noord Carolina.

De lokale toeristen begroeten dit nieuwe stukje land uiteraard met veel enthousiasme, maar deskundigen hebben meteen laten weten dat er gevaren schuilen.

Advertisement

Het eiland is ongeveer anderhalve kilometer lang, maar afhankelijk van het getij kan het verschillende kilometers lang worden. Een 100 meter breed stuk oceaan scheidt het van het vasteland, gekenmerkt door zeer sterke stromingen, vooral in de verandering van getij. Om deze reden hebben geleerden de toeristen die erheen wilden zwemmen meteen ontmoedigd, omdat ze meegezogen zouden kunnen worden.

Alsof de stromingen nog niet genoeg zijn, is er ook de fauna die deze plek onveilig maakt. Haaien en andere grote beesten zijn in de buurt van het zandstrand gezien, en om dan in de buurt van zulke stromingen te zijn is niet aan te bevelen.

Advertisement

Maar de charme van het eiland blijft nieuwsgierigen en liefhebbers van de zee trekken, ook vanwege zijn tijdelijke karakter: volgens deskundigen verdwijnt Shelley Island weer snel, met dezelfde snelheid als waarmee het is gekomen.

nicnyk14/Instagram

De vorming van het eiland is in feite verbonden met stabiele meteorologische condities, die een enorme hoeveelheid zand en puin hebben verzameld. Het is hoogstwaarschijnlijk dat de zandbank de komst van meer "veelbewogen" weersomstandigheden niet zou weerstaan.

chadonka/Instagram

Voor zolang het duurt, doen toeristen en vliegtuigpassagiers er alles aan om zoveel mogelijk foto's te maken van dit juweel van veelkleurige stenen, het vastleggen voordat het verloren gaat in de immense diepten van de oceaan.

Advertisement
Advertisement