8 handige aanwijzingen om te ontdekken of de merkparfum die je gaat kopen nep is - BekijkDezeVideo.nl
x
8 handige aanwijzingen om te ontdekken…
Zo zagen enkele soorten groente en fruit eruit voordat de mens ze begon te cultiveren Deze tempel van 11 duizend jaar oud zou de geschiedenis van het Stenen Tijdperk kunnen herschrijven

8 handige aanwijzingen om te ontdekken of de merkparfum die je gaat kopen nep is

02 December 2017 • Door Janine
11.768
Advertisement

De grootste angst wanneer je parfum van dure merken koopt, is bedrogen te worden, en nepproduct te kopen zonder dat je er erg in hebt. Hoe zorg je ervoor dat je niet in de val loopt en ver weg blijft uit de buurt van namaakproducten?

Hier zijn 8 nuttige aanwijzingen die je kunnen helpen. Voordat je een fles parfum gaat kopen, als je twijfels hebt, bekijk je goed de verpakking, vraag je de verkoopster het flesje te laten zien en besteed je aandacht aan deze bijzonderheden die het verschil kunnen zijn.


1. Schenk aandacht aan de verpakking

foto: © bubr

De verpakkingen van hoge kwaliteits parfum zijn verpakt met een dikke laag cellofaan, dat precies om het doosje past. Op de verpakking van dubieuze herkomst is het soms niet eens aanwezig of is het heel dun en past het niet goed om het doosje.

2. Bekijk hoe de doos is ingepakt

foto: © pinterest

Als de verpakking van het parfum op een nogal onaangename manier was ingepakt, met hier en daar overtollige lijm en vouwen die te wensen overlaten, kun je er zeker van zijn dat je met een namaakproduct te maken hebt. 

Advertisement

3. Controleer de interne bescherming

Het flesje parfum hoort voldoende te worden beschermd tegen schokken die het zou kunnen beschadigen, originele parfums hebben dus een kartonnen vouwdoos met fijne structuur die de integriteit waarborgt. Vergeet niet te controleren of dit daadwerkelijk is toegevoegd.

4. Besteed aandacht aan etikettering en andere symbolen

foto: © bubr

Op een origineel product staat altijd de volgende informatie: houdbaarheidsdatum, land van herkomst, samenstelling en het aantal milliliters. Als één van deze gegevens ontbreekt, zou je achterdochtig kunnen worden.

5. Bekijk het design

foto: dior

De glazen flesjes waar het parfum in zit moeten allemaal hetzelfde zijn. Bovendien worden ze uit één stuk gemaakt, er bevinden zich dus geen verbindingslijnen waar zich lucht kan infiltreren, wat de vorming van schimmel bevorderd.

Advertisement

6. Vergeet niet de kleur te vergelijken

Een ander niet te onderschatten factor is de kleur: confronteer het product dat je wilt kopen met een fles waarvan je zeker bent en verzeker je ervan dat de kleur precies hetzelfde is. Deze, net als het flesje, mag niet variëren van product tot product, maar moet altijd hetzelfde zijn.

7. Verzeker jezelf dat de fles parfum symmetrisch is

Alle originele flessen zijn symmetrisch, het is dus niet mogelijk dat het logo gedecentraliseerd of naar de zijkant verplaatst is. Dit is een duidelijk teken van namaak.

Advertisement

8. Verzeker je van de aanwezigheid van het serienummer

Op een namaakproduct mankeren enkele gegevens zoals het serienummer en de traceerbaarheidscode.Bovendien moet het serienummer overeen komen met die op de fles parfum, normaal gesproken zit deze aan de onderkant.

Kortom, als je op deze 8 bijzonderheden let kan het niet missen, niemand zal jou een namaakproduct in plaats van je favoriete parfum aansmeren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt