Waarom verwelkomt het cabinepersoneel de passagiers met de handen achter de rug?

Janine image
door Janine

06 Januari 2018

Waarom verwelkomt het cabinepersoneel de passagiers met de handen achter de rug?
Advertisement

Of je nu een frequente bezoeker van luchthavens bent, of je hebt het vliegtuig een paar keer in je leven genomen, je zult misschien een bijzonder detail over het cabinepersoneel opgemerkt hebben. Op het moment van instappen, dus wanneer je het vliegtuig instapt, wacht het personeel en begroet de passagiers met hun handen achter de rug.

Een gebaar van etiquette of gedrag dat een bepaalde organisatorische noodzaak verbergt?

Advertisement
Finnair

Finnair

De positie van de handen, in aanvulling op het eleganter maken van het personeel aan boord, dient om een bepaald apparaat waarmee de passagiers worden geteld terwijl zij aan boord gaan, uit het zicht te houden. Het gaat om een passagiersteller, een eenvoudige en effectieve manier om na te gaan of het instappen volgens plan verloopt.

Advertisement
Amazon/GOGO

Amazon/GOGO

Bij het passeren van elke persoon wordt op een knop gedrukt die een klik uitzendt en een eenheid aan het totaal toevoegt; aan het einde van het instappen zal het op het instrument aangegeven aantal dat van de daadwerkelijk aan boord zijnde passagiers staan, en moet hetzelfde aantal zijn als aangegeven bij de paspoortcontrole met betrekking tot die specifieke vlucht.

Op deze manier is het mogelijk om op te merken of passagiers het vliegtuig niet konden bereiken na het inchecken of dat er misschien een indringer in het vliegtuig is gekomen zonder zich te hebben geregistreerd.

Advertisement