Wat gebeurt er met voedsel dat op de luchthaven in beslag wordt genomen? Hier is het antwoord op deze vraag

Janine image
door Janine

23 Augustus 2023

Wat gebeurt er met voedsel dat op de luchthaven in beslag wordt genomen? Hier is het antwoord op deze vraag
Advertisement

De meeste mensen houden van reizen, nieuwe ervaringen opdoen, mooie plekken bezoeken en mensen uit andere culturen ontmoeten. De wereld rondreizen betekent dat je je blik verruimt en een ruimdenkend individu bent. Om dit te doen is het uiteraard noodzakelijk om een ​​transportmiddel te gebruiken, vooral als de gekozen bestemming erg ver verwijderd is van de plaats waar je woont. Het vervoermiddel dat in deze gevallen de voorkeur heeft vanwege de snelheid en de zeer beperkte tijdschalen is het vliegtuig. We weten echter heel goed dat het betekent dat je veel regels moet respecteren.

Hiervan is het algemeen bekend dat er geen bepaalde hoeveelheid vloeistoffen aan boord van het vliegtuig mogen worden gebracht, maar hoe zit het met voedsel? Sommige specialiteiten worden in beslag genomen omdat ze niet van het ene land naar het andere mogen, maar weinigen weten wat er met dat spul gebeurt. Laten we het samen uitzoeken.

via Great Big Story

Advertisement
Wayan Vota/Flickr - Not the actual photo

Wayan Vota/Flickr - Not the actual photo

Jaarlijks verplaatsen veel mensen zich. De reizen die gemaakt worden zijn niet alleen voor het plezier, maar ook voor het werk of voor andere doeleinden. Degenen die vaak reizen, vooral met het vliegtuig, weten heel goed dat er veel richtlijnen zijn waar ze rekening mee moeten houden om te voorkomen dat ze bij controles worden tegengehouden, maar weinigen weten dat, naast vloeistoffen, sommige voedingsmiddelen ook verboden zijn voor transport. Er zijn veel redenen waarom dit gebeurt, maar veel mensen vragen zich misschien af: wat gebeurt er met het voedsel nadat het in beslag is genomen?

Voor velen zijn het de agenten die het op een later tijdstip consumeren, maar in werkelijkheid is dit helemaal niet het geval en hebben de voedingsmiddelen een heel andere bestemming. Laten we eens kijken wat het is.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

In een video die op internet is gepubliceerd en gemaakt op de luchthaven John F. Kennedy in New York, Verenigde Staten, wordt dit onderwerp behandeld en uitgelegd. Niet iedereen weet dat het transport van voedsel niet altijd is toegestaan, vooral niet in sommige landen. De voedingsmiddelen die het vaakst worden geblokkeerd bij controles vóór het instappen zijn fruit, groenten, maar ook bepaalde soorten zuivelproducten en diverse kruiden. De redenen houden verband met de regels die elk land heeft en die strikt moeten worden nageleefd.

Maar wat is het lot van deze producten als ze eenmaal in beslag zijn genomen? Het is een douane-expediteur, Ellie Scaffa, die het uitlegt.

Als de algemene gedachte is dat er, als het eenmaal apart is gezet, mensen zijn die het consumeren, hebben we het mis. Geen enkele agent of andere medewerker van de  luchthaven zal ooit in het bezit komen van het voedsel, maar het zal een bepaald niet positief lot hebben.

Eenmaal bij elkaar gezet wordt het in feite in een machine geplaatst om definitief te worden vernietigd. In een container worden de voedingsmiddelen volledig vernietigd. Om dergelijke verspilling te voorkomen, is het daarom altijd goed om uit te zoeken wat je wel of niet van het ene land naar het andere kunt vervoeren voordat je iets in je koffer stopt, om het vervolgens weg te gooien.

Was je hiervan al op de hoogte of ben je het nu pas te weten gekomen?

Advertisement