Dit rotshuis is heel bekend, maar weinigen hebben het van binnen gezien - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit rotshuis is heel bekend, maar weinigen…
16 absurde feiten waarvan je moeite hebt ze te geloven 21 stellen die kozen voor een dubbele verkleedpartij... met hilarisch resultaat

Dit rotshuis is heel bekend, maar weinigen hebben het van binnen gezien

3.171
Advertisement

Als je op internet zou gaan zoeken naar foto's van de meest bijzondere huizen ter wereld, zou je een goede kans hebben om enkele afbeeldingen te zien van het prachtige "Casa do Penedo". De structuur bevindt zich in het noorden van Portugal en bestaat uit vier naast elkaar geplaatste reuzenblokken met dak, ramen en vloer.

Dankzij zijn merkwaardige samenstelling is het huis de laatste jaren erg beroemd geworden, maar weinigen hebben het geluk gehad om het interieur te zien.

De vreemde woning werd tussen 1972 en 1974 gebouwd in een plaatsje tussen de steden Caberceiras de Basto en Fafe door de eigenaar zelf, een ingenieur oorspronkelijk afkomstig uit Guimarães (ook in het noorden van Portugal).

Ondanks dat het wordt omringd door veel windmolens, is Casa do Penedo niet voorzien van elektriciteit.

Un post condiviso da Vitor Freitas (@duralexpt) in data:

Aanvankelijk gebruikte de familie het als een woning, vooral voor vakantieperioden, maar gaf het later aan de lokale besturen die er een museum van maakten.

Zijn positie en zijn structuur hebben de bewondering van liefhebbers van over de hele wereld getrokken, die naar de plaats gaan om het te bezichtigen.

Advertisement

Het interieur van het huis is de buitenkant van het huis waardig: een gastvrije en suggestieve sfeer, die de indruk wekt te zijn stilgestaan in de tijd. Hout is het overheersende materiaal, waar zowel het meubilair als de interne structuren zoals balken of ladders uit bestaan.

Om het schilderachtige effect te verhogen, werden situaties uit het platteland opgezet met voorwerpen uit de lokale traditie.

De eigenaar wilde echter niet alle comfort opgeven: aan de achterkant van het huis domineert een prachtig zwembad gecreëerd met de plaatselijke rots en met uitzicht op een adembenemend panorama.

Advertisement

Un post condiviso da Mário Calhau (@mario.calhau) in data:

Wie zou zijn vakantie (of zelfs zijn hele leven) niet willen doorbrengen in een stukje paradijs als dit?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt